Verkeersborden

Verkeersborden zorgen voor overzicht en regelmaat in het verkeer, maar om te zorgen dat dat zo blijft, is het van belang dat iedereen wel weet wat elk verkeersbord betekent. Met name voor het behalen van je rijbewijs, is het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de betekenissen. Daarom bieden we bij iTheorie een overzicht aan van alle verkeersborden van het RVV (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens) met uitleg. Er zijn een hoop verkeersborden en regels die je moet leren, maar met dit overzicht leer je snel en eenvoudig alle categorieën voor het examen. Naast het overzicht van alle verkeersborden, kun je bij ons ook terecht om de volledige theorie te leren voor auto, motor of bromfiets!

Verkeersborden auto

Ondanks dat je alle verkeersborden goed moet kennen, zijn verkeersborden voor de auto vaak de meest voorkomende. Wanneer je goed op de hoogte bent van de auto theorie, weet je zeker dat je altijd veilig de weg op kunt gaan. Weet je bijvoorbeeld wat het verschil is van het bord van de autoweg en de autosnelweg? Of kun je herkennen welk bord aangeeft dat er een parkeerverbod geldt? Zo zijn er een hoop borden in Nederland waarbij het voor automobilisten van groot belang is dat ze de betekenis kennen. Om dit goed te leren neem je de RVV borden via onze website door, zodat je bij alle verkeersborden in je auto weet hoe je moet handelen.

Verkeersborden scooter

Als scooterrijder ben je kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een automobilist. Om zo veilig mogelijk te rijden moet je daarom de verkeersborden voor je scooter theorie goed kennen. Zo heb je op de scooter vaak te maken met fietsers die ook kwetsbaar zijn en soms zelfs onvoorspelbaar kunnen zijn. Wees daarom altijd goed op de hoogte van alle verkeersborden en de betekenis ervan. Je hebt namelijk paden enkel voor fietsers, maar er zijn ook fiets/bromfietspaden waar je als scooter verplicht bent om op te rijden. Deze situaties moet je altijd kunnen herkennen en daarvoor kun je met ons overzicht alle verkeersborden goed oefenen voor je scooter theorie

Verkeersborden motor

Ook op de motor ben je kwetsbaar ten opzichte van grotere voertuigen en daarom moet je de verkeersborden voor je motor rijbewijs goed kennen. Wij hebben van alle verkeersborden een overzicht met betekenis, zodat je in één oogopslag kunt zien waar elk bord voor staat. Zo weet je altijd wanneer je voorrang moet verlenen, waar je wel of niet mag parkeren en welke snelheid je moet aanhouden. Bovendien zijn deze en de rest van de regels die horen bij verkeersborden voor de motor ook ontzettend belangrijk om goed te kennen, zodat je je motor rijbewijs kunt halen.

Verkeersborden oefenen

Bij iTheorie kun je alle verkeersborden oefenen, wij hebben een overzicht van de RVV verkeersborden met betekenis. Op deze manier heb je alle verkeersborden van Nederland verdeeld in categorieën op één plek, zodat je op een fijne manier bezig kunt met oefenen. Natuurlijk zul je het ene verkeersbord vaker zien dan de ander, maar voor het behalen van het CBR theorie examen én natuurlijk voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je ze allemaal kent en de betekenissen ervan. Of je nu gaat voor een auto-, motor- of bromfiets rijbewijs, in het verkeer moet je alle verkeersborden goed kennen. Begin daarom vandaag nog met de verkeersborden te oefenen met het RVV overzicht!

Verkeersborden leren

Voor het halen van je rijbewijs en een goede doorstroming in het verkeer is het belangrijk om alle verkeersborden te leren. Op onze website vind je een overzicht met de verkeersborden en verkeersregels in Nederland die voor iedereen van belang zijn. De verkeersborden zijn verdeeld in de onderstaande categorieën:

Wanneer je al deze categorieën doorgespit hebt, weet je zeker dat je alle verkeersborden en verkeerstekens direct herkent en hierop kunt inspelen. Bovendien kun je bij ons ook terecht om alle aanwijzingen van verkeersregelaars en verkeersbrigadiers te leren van het RVV. Door de verkeersborden te leren in combinatie met de aanwijzingen, heb je voor je theorie examen misschien al wel het moeilijkste deel gedekt!


Wat betekenen verkeersborden?

Verkeersborden zijn onderverdeeld in categorieën met verschillende betekenissen. Zo zijn er verkeersborden die iets zeggen over de snelheid, voorrang, rijrichting en nog veel meer. In ons RVV verkeersborden overzicht kun je per categorie zien welke betekenis elk verkeersbord heeft.

Welke verkeersborden zijn er?

De verkeersborden van het RVV (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens) zijn verdeeld in elf categorieën:

 • Categorie A - snelheid
 • Categorie B - Voorrang
 • Categorie C - geslotenverklaringen
 • Categorie D - Rijrichting
 • Categorie E - Parkeren en stilstaan
 • Categorie F - Overige geboden en verboden
 • Categorie G - Verkeersregels
 • Categorie H - Bebouwde kom
 • Categorie J - Waarschuwingen
 • Categorie K - Bewegwijzering
 • Categorie L - Informatie

Welke soorten verkeersborden zijn er?

Alle verkeersborden in Nederland zijn verdeeld onder categorieën. Binnen elke categorie zijn verkeersborden met elk hun eigen betekenis. Verkeersborden kunnen ook wel onder 5 categorieën worden verdeeld: je mag hier niet... borden (ronde vorm met rode rand), je moet hier... borden (ronde vorm en blauw), pas op... borden (driehoekige vorm met rode rand), kijk, hier is... borden (vierkant of rechthoekig en blauw) en voorrangsborden (geen vaste vorm of kleur).

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!