Gratis auto theorie test

Veel mensen onderschatten hoe lastig het CBR-theorie examen is, waardoor minder dan de helft van de examenkandidaten in één keer slaagt. Het is namelijk erg belangrijk dat je op de hoogte bent van alle regels, tekens en borden. Dit begint met een gratis auto theorie test, hiermee kom er erachter welke stof je al goed beheerst en waar je nog wat extra aandacht aan moet besteden.

Als je de theorie leert met iTheorie, verhoog jij je slagingskans aanzienlijk! Je neemt alle theorie stap voor stap door, afgewisseld met toetsvragen en oefenexamens. En dat op je eigen tempo. Zo weet je zeker dat je alle theoriestof kent en dat je deze ook onthoudt.

Wij raden je aan je theorie examen te doen aan het begin van je rijopleiding. Je kent dan alle verkeersregels die je nodig hebt voor je praktijklessen, zodat je rijopleiding een stuk vlotter verloopt. Bovendien kun je je theoriestof beter onthouden voor het theorie examen, omdat je het direct tijdens je lessen in de praktijk gebruikt.

Ben jij benieuwd hoe goed jij de verkeerstheorie nú al kent? Maak dan gelijk een gratis auto theorie test!

Start de gratis theorie test auto

Hoe werkt ons examen systeem?

Voorlezen, lettertype, extra tijd en kleuren

Voordat je het gratis auto theorie test start, kun je aangeven of je het examen wilt laten voorlezen, of je een speciaal dyslexie lettertype wilt gebruiken, of je het proefexamen als verlengd of individueel examen (met meer tijd) wilt oefenen en of je het kleurenschema wilt aanpassen. Dit zijn allemaal elementen die ook bij het CBR theorie examen worden gehanteerd. Hierdoor krijg je een duidelijk beleving van hoe het echte examen eruit zal zijn.

In onze examenomgeving

Uitleg theorie examen auto
 1. Resterende antwoordtijd
 2. Huidige vraagnummer en totaal aantal vragen in het onderdeel
 3. Knop om naar de vorige vraag te gaan (indien toegestaan)
 4. Knop om naar de volgende vraag te gaan (indien toegestaan)
 5. Gereedschapskoffer (met hulpmiddelen)
 6. Markeren vraag (indien toegestaan)
 7. Oproepen overzichtsscherm (indien toegestaan)
 8. Afsluiten theorie-examen

Waaruit bestaat de gratis auto theorie test?

De gratis auto theorie test bevat drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Dit zijn ook de drie onderdelen van het echte auto theorie examen. Bij gevaarherkenning heb je 8 seconden per vraag om deze te beantwoorden, het gaat hier dus om reactievermogen en het maken van de juiste beslissingen. Bij de onderdelen kennis en inzicht kun je de gegeven tijd gebruiken om vragen in te vullen en eventueel achteraf nog te controleren en wijzigen. De manier waarop de gratis auto theorie test is opgesteld weerspiegeld precies het echte examen en is bovendien up-to-date naar de laatste regels en wijzigingen. Voor de drie onderdelen van het theorie examen moet je het volgende weten en kunnen:

 • Gevaarherkenning: herkennen van gevaar en tijdig kunnen reageren op diverse situaties.
 • Kennis: op de hoogte zijn van de feiten en regels en dat je deze kunt herkennen en benoemen.
 • Inzicht: kunnen toepassen van de regels en laten zien dat je de juiste beslissingen kunt nemen.

Binnenkort theorie examen? Kies de beste voorbereiding

Om je slagingskans te verhogen voor het auto theorie examen is een goede voorbereiding onmisbaar. Het theorie examen kan uitdagend zijn, dus onderschat het niet en bereid je grondig voor. Het is slim om op tijd je theorie examen te reserveren, zodat je voldoende tijd hebt om te studeren en je voor te bereiden. Test je kennis door een gratis theorie examen af te nemen om vertrouwd te raken met de vraagstelling en de tijdsdruk. Bovendien is het slim om een planning te maken waarin je een duidelijk schema hebt van wat je wanneer gaat behandelen.

Oefenen met een theorie pakket

Om goed te kunnen oefenen voor je theorie examen is ons pakket een ideale uitkomst. Dit pakket bevat alle elementen voor een ideale voorbereiding op je theorie examen:

 • 38 Series oefenvragen: tijdens je leerweg kun je de auto theorie direct testen met 38 oefenvragen, waarbij je direct feedback krijgt op je kennis.
 • 9 Theorielessen: tijdens de theorie cursus word je begeleid door ervaren theoriedocenten en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen.
 • 9 Toetsen: na het afronden van elk hoofdstuk krijg je een toets. De uitslag hiervan bepaalt je vervolgstap.
 • 50 Auto theorie proefexamens: ter afsluiting oefen je met complete oefenexamens die bijna identiek zijn aan het CBR theorie examen. Dit kun je vooraf ook al doen met een gratis auto theorie test.