CBR auto theorie leren

De beste online theorie opleiding van Nederland!

Auto theorie

Met iTheorie kom je niet voor verrassingen te staan bij het CBR theorie-examen. Wij bieden je de volledige auto theoriestof aan volgens de indeling van het CBR. Je krijgt korte blokjes lesstof die steeds worden afgesloten met een serie toetsvragen. Zo weet je gelijk of je ook snapt wat je net geleerd hebt. Je gaat pas verder wanneer je de vorige stof echt beheerst. Je krijgt geen nieuwe informatie als je daar nog niet klaar voor bent. Zo leer je de auto theorie gemakkelijker en houd je meer overzicht.

Auto theorie leren

Daarnaast krijg je via iTheorie ook een online theoriecursus. Door goed de auto theorie te leren, ga je met een goede voorbereiding je examen in. Met onze cursus leer je de auto theorie op een leerzame, maar ook leuke manier. De theorielessen worden gegeven door theoriedocenten waar je tijdens de les ook vragen aan kunt stellen over de auto theorie. De theoriecursus personenauto bestaat uit 8 theorielessen van elk ongeveer een uur. Je volgt de lessen van de auto theorie digitaal via het iTheorie platform op je laptop, tablet of mobiel.

Auto theorie oefenen

Heb jij alle hoofdstukken en deeltoetsen gedaan en heb je alle theorielessen gevolgd? Dan wordt het tijd dat je gaat oefenen met proefexamens. Je hebt de keuze uit maar liefst 50 verschillende proefexamens die precies zo werken als bij het CBR. En maak je te veel fouten in een bepaald onderwerp? Dan laat iTheorie je dat stukje auto theorie herhalen dat je onvoldoende kent, voordat je een nieuw proefexamen doet. Als je op deze manier jouw auto theorie gaat oefenen, ben je ook écht klaar voor het CBR theorie-examen auto. Klinkt goed toch?

Inhoud iTheoriepakket

iTheorie is een compleet pakket. Het bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor je auto theorie.

Volledige theoriestof

Je leert de volledige auto theorie in de 8 theorie-onderdelen zoals bij het CBR. Deze zijn onderverdeeld in korte lesblokjes met duidelijke tekst en heldere illustraties, schema's en afbeeldingen.

38 Series oefenvragen

Tussendoor oefen je de geleerde auto theorie met maar liefst 38 series oefenvragen. Je weet daardoor direct of je de geleerde stof begrepen hebt.

9 Theorielessen

Via iTheorie krijg je een online theoriecursus van een theoriedocent. Tijdens de theorielessen kun je ook vragen aan de docent stellen.

9 Toetsen

Na afloop van elk hoofdstuk krijg je een toets. Aan de hand van de uitslag van de toets wordt bepaald wat de beste vervolgstap is. Dat kan herhalen zijn, of door naar een volgend onderdeel.

50 Auto theorie proefexamens

En als laatste oefen je complete oefenexamens op precies dezelfde manier als op het CBR theorie-examen. Na afloop van ieder examen wordt bepaald of je nog een onderdeel moet herhalen of dat je door mag gaan naar een nieuw auto theorie-examen.

iTheorie

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!

Voordelen iTheorie

Je leert op je eigen tempo

Je mag de opleiding net zo vaak onderbreken en weer verder gaan als je wilt. Onze digitale coach wijst je elke keer weer de weg!

Leren waar jij wilt

Je kunt iTheorie gebruiken op een laptop, tablet en mobiel. Onderweg auto theorie oefenen op je mobiel? Geen probleem. Liever op de bank met je tablet? Kan ook. En natuurlijk kun je ook gewoon je laptop of desktop gebruiken. Je zit niet vast aan één apparaat. Je kunt overal inloggen en weer verdergaan waar je gebleven was. Het enige dat je wel nodig hebt is internet.

Voorleesfunctie

Alle theoriestof (inclusief de toetsen en examens) kunnen worden voorgelezen zonder dat je daarvoor extra apparatuur nodig hebt. Superhandig als je moeite met leren hebt omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt.

Verlengd of individueel examen

Wanneer je van plan bent om bij het CBR een verlengd of individueel theorie-examen aan te vragen, omdat je bijvoorbeeld last hebt van faalangst, kun je bij iTheorie de theorie-examens ook oefenen met meer tijd (met evenveel tijd die je bij het CBR ook krijgt).

Hulp bij de praktijklessen

We helpen je niet alleen met de theorie. Ook krijg je vast uitleg over de praktijk door middel van duidelijke instructiefilms. Een goede voorbereiding op je praktijklessen.

Gratis herhalingscursus

Wij zijn er van overtuigd dat jij de eerste keer kan slagen met iTheorie, maar het kan natuurlijk een keer voorkomen dat jij je dag niet had. Ook dan helpen wij je verder en kun je gebruikmaken van de gratis herhalingscursus.

Ga jij voor je CBR theorie-examen?Bestel nu iTheorie!

Hoe werkt iTheorie

Theorie leren

Je start uiteraard met de auto theorie leren. De theoriestof is onderverdeeld in de officiële 8 CBR onderwerpen. Deze hoofdonderwerpen zijn opgeknipt in kleinere behapbare stukjes leerstof. De theoriestof is voorzien van duidelijke illustraties en afbeeldingen. Ook kan je de auto theorie leren (net zoals alle andere onderdelen) terwijl het aan je wordt voorgelezen. Nadat je een stukje lesstof hebt doorlopen krijg je een serie oefenvragen.

Online theorie cursus

Via de website van iTheorie kun je een complete online theorie cursus volgen die gegeven wordt door een theoriedocent. De cursus is onderverdeeld in 8 theorielessen van elk ongeveer een uur. Deze lessen komen overeen met de hoofdstukken op de website. Tijdens de online theorie cursus kun je ook vragen stellen aan de docent.

Oefenvragen

Met behulp van de oefenvragen weet je gelijk of je de zonet geleerde auto theoriestof ook echt hebt onthouden en daadwerkelijk snapt. Er zijn in totaal meer dan 30 series met oefenvragen. Direct na het beantwoorden van de oefenvraag krijg je te zien of je deze goed of fout hebt. En heb je de vraag fout beantwoord? Dan krijg je ook gelijk een uitgebreide uitleg. Nadat je de serie oefenvragen hebt gemaakt ga je weer verder met het volgende stukje theoriestof. Zo doorloop je stap voor stap de auto theorie.

Toetsen

Ieder onderwerp rond je deze af met een toets. Je krijgt bij de auto theorie opleiding auto 8 van deze toetsen. Deze toetsen werken op dezelfde manier als een theorie-examen. Alleen krijg je bij de toetsen uitsluitend vragen over het onderwerp dat je net geleerd hebt. Beheers je dit nog niet goed genoeg? Dan word je opnieuw door dit onderwerp heengeleid. Ben je geslaagd voor de toets? Dan ga je door naar het volgende onderwerp.

Auto theorie-examen oefenen

Nadat je voor de laatste toets bent geslaagd, ga je theorie-examens oefenen. Er zijn in totaal 50 theorie-examens. Deze werken precies zo als bij het CBR. Zo ben je goed voorbereid op het echte CBR examen. Elke keer na een auto theorie-examen te oefenen, krijg je naast de uitslag ook te zien in welke onderwerpen je fouten hebt gemaakt. En heb je te veel fouten in een bepaald onderwerp gemaakt? Dan word je terug verwezen naar dat onderwerp om deze nog eens te leren.

Herhalingscursus

iTheorie is zó opgezet dat je bijna wel móét slagen. Maar er kan natuurlijk altijd wel iets tegen zitten. Ook in dat geval biedt iTheorie je de helpende hand. Je kunt dan gratis de herhalingscursus inschakelen. Je kunt dan na het inschakelen gedurende 3 maanden weer gebruikmaken van iTheorie.

Praktijkinstructie

Voor het autorijbewijs moet je een theorie-examen én een praktijkexamen afleggen. iTheorie bereidt je niet alleen voor op de theorie, maar ook op je praktijklessen. Zo weet je precies wat je moet doen om te slagen voor je praktijkexamen.

Ga jij voor je CBR theorie-examen?Bestel nu iTheorie!

Theorieles via een livestream

Dankzij de theorielessen via iTheorie is het niet langer nodig om urenlang in een klaslokaal door te brengen. Naast je zelfstudie bieden wij de mogelijkheid om via livestream thuis te leren, volledig afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur. Onze ervaren instructeurs zijn paraat om je te leiden door boeiende en interactieve sessies, waarbij je vragen kunt stellen en direct heldere antwoorden krijgt. Je kunt elke theorieles één keer gratis volgen. Daarna kun je dezelfde theorieles net zo vaak volgen als je wilt voor maar € 3,50 per les.

Agenda

Maandag 15 juli 2024
19:00
Hoofdstuk: Gebruik van de weg
Docent: Renske
Duur: 75 minuten
Maandag 15 juli 2024
20:20
Hoofdstuk: Voorrang en voor laten gaan
Docent: Renske
Duur: 45 minuten
Maandag 15 juli 2024
21:10
Hoofdstuk: Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres
Docent: Renske
Duur: 45 minuten
Dinsdag 16 juli 2024
19:00
Hoofdstuk: Verkeerstekens en aanwijzingen
Docent: Renske
Duur: 50 minuten
Dinsdag 16 juli 2024
19:55
Hoofdstuk: Gevaarherkenning
Docent: Renske
Duur: 30 minuten
Dinsdag 16 juli 2024
20:30
Hoofdstuk: Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden
Docent: Renske
Duur: 75 minuten
Woensdag 17 juli 2024
19:00
Hoofdstuk: Wetgeving
Docent: Iris
Duur: 60 minuten
Woensdag 17 juli 2024
20:05
Hoofdstuk: Voertuigkennis
Docent: Iris
Duur: 60 minuten
Woensdag 17 juli 2024
21:15
Hoofdstuk: Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
Docent: Iris
Duur: 45 minuten
Donderdag 18 juli 2024
19:00
Hoofdstuk: Wetgeving
Docent: Michelle
Duur: 50 minuten
Donderdag 18 juli 2024
19:55
Hoofdstuk: Voertuigkennis
Docent: Michelle
Duur: 55 minuten
Donderdag 18 juli 2024
21:00
Hoofdstuk: Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
Docent: Michelle
Duur: 30 minuten

En nog 39 andere momenten.

Gevaarherkenning

Het eerste gedeelte van het CBR theorie-examen auto bestaat uit gevaarherkenning. Dit onderdeel wordt door de meeste cursisten als lastig ervaren. Want hoe weet je nu welk antwoord je moet kiezen? In de opleiding leggen wij je simpel en duidelijk uit waar je op moet letten om tot een juiste keuze te komen. En natuurlijk vind je deze vragen ook in elk auto oefenexamen terug.

Gevaarherkenning

2toDrive

Je kunt een jaar eerder autorijden onder de 2toDrive regeling. Je mag dan al vanaf je 17e verjaardag in Nederland onder begeleiding een auto besturen. Wanneer je van deze regeling gebruik wil maken, kun je voor je theorie ook op iTheorie terecht.

2toDrive

Je autorijbewijs halen

Om je rijbewijs te halen moet je natuurlijk een theorie- en praktijkexamen afleggen. Maar om dat te kunnen doen moet je van alles gaan regelen. Voor de theorie kun je gelukkig bij ons terecht. Maar voor welke rijschool kies je? En hoe reserveer je een theorie-examen bij het CBR?

Je rijbewijs halen

Veel geparkeerde vragen