Faalangst theorie-examen

Met faalangst ben je bang dat je iets niet kan. Zoals slagen voor je theorie-examen bijvoorbeeld. Iedereen voelt de druk wanneer je een examen moet afleggen om goed te presteren. Alleen als je last hebt van faalangst gaat die druk je in de weg zitten. Die kan je soms helemaal lamleggen en ervoor zorgen dat je ineens alles vergeten bent.

Faalangst ontstaat vaak door een negatieve ervaring of omdat je de lat voor jezelf zó hoog legt dat je bijna niet aan dat niveau kunt voldoen. Ook al heb je nog zo goed geleerd, een aantal dagen voor je examen begint de spanning zich op te bouwen en op het moment dat je het examen moet doen is deze zo hoog opgelopen dat je helemaal dichtklapt.

Tips tegen faalangst

1. Theorie leren.

Uiteraard begin je met het leren van de theorie. Als je de theorie niet kent, dan zul je (met of zonder faalangst) nooit slagen voor het CBR theorie-examen. Haal niet overal je informatie vandaan, maar leer op één goede plek. Gelukkig ben je op iTheorie de juiste plaats om je goed voor te bereiden op het theorie-examen.

2. Examens oefenen.

Op iTheorie oefen je theorie-examens op precies dezelfde manier als bij het CBR. Zo hoef je je niet meer druk te maken hoe het echte examen werkt en eruit ziet. En als je voor de proefexamens op iTheorie slaagt, dan slaag je zeker voor het theorie-examen van het CBR. Deze is namelijk makkelijker!

3. Individueel theorie-examen.

Reserveer bij het CBR een individueel theorie-examen. Je krijgt dan naast extra antwoordtijd een medewerker van het CBR toegewezen die jou helpt bij het afleggen van je theorie-examen.

4. Toch gezakt.

Het allerergste wat er kan gebeuren is dat je (weer) zakt. Dat is natuurlijk niet leuk en kost je weer geld, maar het goede nieuws is dat je snel weer examen mag doen. Je hoeft tenslotte niet een heel schooljaar over te doen. En op iTheorie kun je je kennis nog eens aanscherpen met de gratis herhalingscursus.

5. Professionele hulp.

Heb je meer dan vier theorie-examens gedaan en lukt het nog steeds niet? Dan is het misschien beter om professionele hulp te zoeken. Er zijn tegenwoordig veel effectieve therapieën om jou van faalangst af te helpen en om je gedachten te beïnvloeden.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!