Theorie-examen oefenen

Als je de theorie hebt geleerd dan wordt het tijd dat je voor het CBR theorie-examen gaat oefenen. Op iTheorie oefen je met proefexamens die precies zo werken als bij het CBR. In totaal zijn er 50 verschillende oefenexamens.

Theorie-examen oefenen

Inhoud theorie-examen

De inhoud voor het theorie-examen is wettelijk bepaald. Elk theorie-examen moet voldoen aan Nederlandse en Europese regelgeving. De werking van de oefenexamens auto, motor en bromfiets is gelijk aan die van het CBR.

Gevaarherkenning (alleen voor de auto)

Voor het theorie-examen auto is er een gedeelte met vragen over gevaarherkenning Deze vragen hebben geen vraagtekst en altijd dezelfde drie antwoordmogelijkheden: remmen, gas loslaten en niets.

Wat voor vragen krijg je bij theorie-examen?

Elk theorie-examen bestaat uit ja/nee-vragen, multiple-choice vragen, vragen waar je een getal moet invullen, sleepvragen en hotspot-vragen.

Ja/nee-vragen

Bij de ja/nee-vraag moet je kiezen tussen ja of nee. Er is slechts één antwoord goed.

Multiple-choice vragen

Bij de multiple-choice vragen krijg je meerdere antwoordmogelijkheden waarvan er slechts één de juiste is.

Numerieke vragen

Bij de numerieke vragen moet je een getal invullen. Kijk goed naar de eenheid. Soms moet je bijvoorbeeld een antwoord geven in meters en soms in km/u.

Sleepvragen volgorde

Bij de volgorde-sleepvragen moet je een cirkel met een getal op de juiste plaats in de afbeelding slepen. De bedoeling is dat je de juiste volgorde aangeeft, bijvoorbeeld in een voorrangssituatie.

Sleepvragen aanwijzen

Bij de aanwijs-sleepvraag soort heb je maar één cirkel (met een vinkje erin) die je op de juiste plaats moet slepen. Bijvoorbeeld om aan te geven wie in een voorrangssituatie als eerste mag.

Hotspot-vragen

Bij dit type vraag moet je in de afbeelding een gebied aanklikken. Je moet bijvoorbeeld een verkeersbord of het juiste plaatje in de afbeelding aanklikken.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!