CBR theorie-examen motor

Het CBR theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Om te slagen voor het theorie-examen moet je minimaal 41 vragen goed beantwoorden. Hiervoor is het belangrijk goed je motor theorie te oefenen. Na afloop van het examen krijg je gelijk te horen of je geslaagd of gezakt bent.

Motor theorie oefenen

Wil jij binnenkort jouw motorrijbewijs halen? Dan is het belangrijk om goed je motor theorie te oefenen en dat kan bij iTheorie. Je krijgt toegang tot ons online theorieboek, waar je alle informatie voor het officiële examen kunt vinden. Bovendien krijg je ook 50 verschillende oefenexamens, die gebaseerd zijn op het echte CBR examen. Wanneer je jouw motor theorie gaat oefenen met iTheorie, weet je zeker dat je met een goede voorbereiding het examen in gaat.

Vraagsoorten

Tijdens het examen kun je verschillende soorten vragen krijgen. Dit kunnen meerkeuzevragen zijn met drie antwoorden, ja/nee-vragen, of vragen waarbij je een getal moet invullen. Maar ook hotspot-vragen waarbij je een plaatje moet aanklikken, en sleepvragen waarbij je getallen of een vinkje op de juiste plek moet slepen, komen in het examen voor. Tijdens het examen kun je vragen markeren om ze later nog eens te bekijken, vragen even overslaan of teruggaan naar eerder beantwoorde vragen. Let wel op dat je aan het eind alle vragen hebt beantwoord! Zorg wel dat je hiervoor goed je motor theorie gaat oefenen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Voorbeeld van het CBR theorie-examen motor

Motor theorie proefexamens

Op iTheorie oefen je de theorie-examens precies zoals bij het CBR. Motor theorie oefenen doe je op iTheorie op exact dezelfde manier als bij het CBR zodat je je tijdens je opleiding je heel goed kunt voorbereiden op wat je te wachten staat. Natuurlijk krijg je bij iTheorie (in tegenstelling tot het CBR) wél te zien welke vragen je goed en fout hebt beantwoord. Ook leggen we per vraag uit waarom dit het juiste antwoord is. Daarom is motor theorie oefenen met iTheorie een fijne manier om alle stof onder de knie te krijgen.

Ga jij voor je CBR theorie-examen?Bestel nu iTheorie!

Verlengd of individueel theorie-examen

Heb je moeite met examens en wil je graag extra tijd tijdens het CBR theorie-examen, dan kun je kiezen voor een verlengd of individueel theorie-examen. Met een verlengd theorie-examen krijg je meer tijd en leg je het theorie-examen af in de examenzaal van het CBR. Kies je voor een individueel theorie-examen dan krijg je niet alleen meer tijd, maar maak je het examen in een aparte ruimte. Je wordt zo minder afgeleid door anderen. Er zit een medewerker van het CBR bij die je kan helpen als je iets niet begrijpt. Wil je ook tijdens het oefenen van de examens extra tijd? Ook dit is mogelijk bij iTheorie.

Dyslexie

Net zoals bij het CBR kun je op iTheorie tijdens je motor theorie oefenen de theorie-examens aan je voor laten lezen (audio). Dat kan bijvoorbeeld heel prettig zijn als je last hebt van dyslexie. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de examens op iTheorie in een ander lettertype te laten weergeven. Dit lettertype is speciaal gemaakt voor mensen met dyslexie.

Motor theorie oefenen tips

Om te zorgen dat je optimaal voorbereid je examen in te gaan, hebben we een aantal motor theorie oefen tips:

  • Oefen met regelmaat. Hierdoor blijf je beter in de stof en merk je dat je vooruitgang blijft boeken
  • Leer van je fouten. Kijk na elk gemaakte oefenexamen de antwoorden goed na en besteed extra aandacht aan je fouten
  • Neem de tijd. Wanneer je ruim van tevoren start met je motor theorie oefenen, heb je genoeg tijd om op een geleidelijke manier alle stof te beheersen

Motor theorie oefenen online

Met iTheorie kun je jouw motor theorie oefenen in de online leeromgeving. Dit houdt in dat je met je eigen account overal kunt inloggen en dus kunt leren waar en wanneer je wil! Heb pauze op werk of moet je een uurtje in de trein zitten? Zelfs via je mobiel kun je op zulke momenten verder met het oefenen van je theoriestof! Met een goede voorbereiding ken je niet alleen de stof goed, je gaat ook met zelfvertrouwen het examen in. Goed jouw motor theorie oefenen online zorgt er dus voor dat je met rust naar je examen gaat, zodat je je volledige focus op je examen kunt leggen.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!

Hoe ziet een CBR theorie-examen motor eruit?

Een CBR theorie-examen motor bevat een aantal verschillende onderdelen, die je allemaal afzonderlijk moet behalen. Bij zowel het scooter- als het motor theorie-examen van het CBR krijg je in beide gevallen 50 vragen, waarvan je er minstens 41 goed moet beantwoorden. Voor alle CBR theorie-examens krijg je 30 minuten de tijd. Bij iTheorie leer je op een leuke en makkelijke manier om alle vragen in korte tijd, goed te kunnen beantwoorden.

Hoeveel fouten mag je maken bij het motor theorie-examen?

Bij het maken van het motor theorie-examen krijg je 50 vragen. Om te slagen, moet je er minstens 41 goed hebben. Dat betekent dat je maar 6 fouten mag maken, wil je het examen halen. Kun je wel wat extra hulp gebruiken, dan hebben wij de ideale online oefenmethode voor het maken van zo min mogelijk fouten bij je motor theorie-examen, meld je daarom vandaag nog aan!

Hoe lang duurt het CBR theorie-examen motor?

Bij het maken van de vragen van het CBR theorie-examen motor krijg je 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Dit zijn er 50, dus je krijgt per vraag minder dan een minuut om deze goed te beantwoorden. Dat betekent dat je goed moet oefenen, zodat je onder tijdsdruk niet per ongeluk het verkeerde antwoord geeft. Er zijn overigens ook nog langere examens mogelijk, waarbij je 45 minuten krijgt voor het beantwoorden van alle vragen.