CBR motor theorie leren

De beste online theorie opleiding van Nederland

Online motor theorie oefenen

Door met iTheorie te leren kom je goed voorbereid op het motor theorie-examen. Op iTheorie leer je de verkeerstof volgens precies dezelfde indeling als bij het CBR. Elk lesonderdeel sluit je af met een oefentoets. Je weet dan gelijk of je de stof hebt onthouden en snapt. Pas daarna ga je door naar het volgende onderdeel. Zo wordt het leren van de theorie een stuk gemakkelijker. Maar belangrijker is dat je aan het einde ook écht klaar bent voor het echte CBR motor theorie-examen!

Inhoud iTheoriepakket

Met iTheorie schaf je een compleet pakket aan dat alles bevat wat je nodig hebt om te slagen voor je motor theorie.

Volledige verkeerstheorie

De lesstof is opgedeeld in de 8 motor theorie-onderdelen zoals het CBR hanteert. Alle stof is geschreven in begrijpelijke tekst en voorzien van duidelijke illustraties, afbeeldingen en schema's.

35 Series oefenvragen

Je oefent tussendoor de geleerde motor theorie met oefenvragen. Daardoor weet je gelijk of je het goed hebt geleerd.

8 Toetsen

Na afloop van elk hoofdstuk krijg je een toets. Aan de hand van de uitslag van de toets wordt bepaald wat de beste vervolgstap is. Dat kan herhalen zijn, of door naar een volgend onderdeel.

8 Theorielessen

Via iTheorie krijg je een online theoriecursus van een theoriedocent. Tijdens de theorielessen kun je ook vragen aan de docent stellen.

50 Proefexamens

Heb je de lesstof doorlopen? Dan is het tijd om theorie-examens te gaan oefenen. Dat gebeurt op precies dezelfde manier als op het CBR motor theorie-examen. Aan de hand van de uitslag van het proefexamen wordt bepaald of je naar een volgend proefexamen gaat of dat het beter is om eerst nog een stukje motor theoriestof te herhalen.

iTheorie

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!

Pluspunten iTheorie

Jij bepaalt het studietempo.

Wil je lekker doorleren of doe je het liever rustig aan? De digitale coach van iTheorie begeleidt je in jouw studie ongeacht welk tempo jij kiest!

Jij bepaalt waar je wilt leren.

Je kunt op je bank je motor theorie oefenen maar ook onderweg. iTheorie is te gebruiken met zowel een laptop, tablet en mobiel. Je zit niet vast aan één plek of één manier van leren. Je kunt overal stoppen en overal weer verder gaan met je studie. Het enige dat je nodig hebt, is een internetverbinding en een moderne browser.

Mogelijkheid tot voorlezen.

De complete motor theorie (theorieles, proeftoetsen en oefenexamens) kunnen worden voorgelezen. Je hoeft daar niets extra's voor te betalen en je hebt ook geen extra apparatuur nodig. Als je motor theorie leren moeilijk vindt omdat je bijvoorbeeld dyslexie of autisme hebt, is dit een hele handige functie.

Verlengd of individueel examen.

Je kunt via iTheorie ook oefenen voor een verlengd of individueel theorie-examen Een verlengd of individueel CBR motor theorie-examen kan een uitkomst bieden als je het reguliere CBR motor theorie-examen te moeilijk vindt, bijvoorbeeld omdat je last hebt van faalangst

Gratis herhalingscursus.

Als je de aanwijzingen van de digitale coach volgt kan het bijna niet anders dan dat je slaagt voor het CBR motor theorie-examen. Maar je kunt natuurlijk je dag niet hebben. Ook dan blijven we je ondersteunen! Je kunt dan de gratis herhalingscursus inschakelen.

Ga jij voor je CBR theorie-examen?Bestel nu iTheorie!

Werking iTheorie

Motor theorie leren

Je begint altijd met de motor theorie leren. De lesstof is verdeeld in precies dezelfde 8 onderwerpen als het CBR hanteert. De lesstof bestaat uit leestekst voorzien van duidelijke afbeeldingen en verhelderende illustraties. De lesstof kan ook worden voorgelezen. Dit maakt motor theorie leren net wat comfortabeler. Na afloop van elk onderdeel krijg je een proeftoets.

Online theorie cursus

Je kunt een complete online theorie cursus volgen via de website van iTheorie. Die wordt gegeven wordt door een theoriedocent. De cursus is onderverdeeld in 8 theorielessen van elk ongeveer een uur. In deze lessen wordt dezelfde stof behandeld als in de hoofdstukken op de website. Je kunt tijdens de lessen ook vragen stellen aan de theoriedocent.

Oefenvragen

Na elk stukje theorie maak je een serie oefenvragen. Je weet dan gelijk of je het ook snapt en onthouden hebt. Je krijgt meer dan 30 series oefenvragen. Na het beantwoorden van elke vraag krijg je te zien of je deze goed of fout hebt beantwoord en ook een uitgebreide uitleg. Nadat je de serie oefenvragen hebt afgerond ga je verder met de theorie. Stap voor stap leer je zo het hele hoofdstuk.

Toetsen

Je maakt na ieder onderwerp een proeftoets. In de motor theorie opleiding krijg je 8 proeftoetsen. Een proeftoets werkt gelijk aan een theorie-examen. Alleen bestaat de proeftoets uitsluitend uit examenvragen over dat specifieke onderwerp. Aan de hand van de uitslag van de proeftoets wordt de vervolgstap bepaald. Maak je de proeftoets onvoldoende? Dan word je terug verwezen naar de motor theoriestof. Slaag je voor de proeftoets, dan mag je door naar het volgende onderdeel.

Motor theorie-examen oefenen

Nadat je de volledige theoriestof hebt doorgenomen én alle proeftoetsen hebt gemaakt ga je motor theorie-examens oefenen. De motoropleiding bevat 50 complete oefenexamens. De proefexamens werken identiek aan het CBR theorie-examen. Na afloop van elk proefexamen krijg je naast de uitslag ook te zien of je veel fouten maakt in een bepaald onderwerp. En als dat het geval is wordt je daar naar door verwezen.

Herhalingscursus

We zijn er van overtuigd dat je met iTheorie de eerste keer kan slagen bij het CBR motor theorie examen. Maar het kan natuurlijk altijd een keer misgaan. Daarom hebben we een gratis herhalingscursus. Je krijgt dan een verkorte opleiding met motor theorie waar je gedurende 3 maanden gebruik van kan maken.

Ga jij voor je CBR theorie-examen?Bestel nu iTheorie!

Theorieles via een livestream

Dankzij de theorielessen via iTheorie is het niet langer nodig om urenlang in een klaslokaal door te brengen. Naast je zelfstudie bieden wij de mogelijkheid om via livestream thuis te leren, volledig afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur. Onze ervaren instructeurs zijn paraat om je te leiden door boeiende en interactieve sessies, waarbij je vragen kunt stellen en direct heldere antwoorden krijgt. Je kunt elke theorieles één keer gratis volgen. Daarna kun je dezelfde theorieles net zo vaak volgen als je wilt voor maar € 3,50 per les.

Agenda

Zondag 21 juli 2024
10:00
Hoofdstuk: Wetgeving
Docent: Nynke
Duur: 35 minuten
Zondag 21 juli 2024
10:35
Hoofdstuk: Voertuigkennis
Docent: Nynke
Duur: 25 minuten
Zondag 21 juli 2024
11:00
Hoofdstuk: Gebruik van de weg
Docent: Nynke
Duur: 60 minuten
Zondag 21 juli 2024
12:00
Hoofdstuk: Voorrang en voor laten gaan
Docent: Nynke
Duur: 25 minuten
Zondag 21 juli 2024
13:00
Hoofdstuk: Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en verrichtingen
Docent: Nynke
Duur: 45 minuten
Zondag 21 juli 2024
13:45
Hoofdstuk: Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
Docent: Nynke
Duur: 30 minuten
Zondag 21 juli 2024
14:15
Hoofdstuk: Verkeerstekens en aanwijzingen
Docent: Nynke
Duur: 45 minuten
Zondag 21 juli 2024
15:00
Hoofdstuk: Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden
Docent: Nynke
Duur: 45 minuten
Zaterdag 27 juli 2024
10:00
Hoofdstuk: Wetgeving
Docent: Nynke
Duur: 35 minuten
Zaterdag 27 juli 2024
10:35
Hoofdstuk: Voertuigkennis
Docent: Nynke
Duur: 25 minuten
Zaterdag 27 juli 2024
11:00
Hoofdstuk: Gebruik van de weg
Docent: Nynke
Duur: 60 minuten
Zaterdag 27 juli 2024
12:00
Hoofdstuk: Voorrang en voor laten gaan
Docent: Nynke
Duur: 25 minuten

En nog 4 andere momenten.


Je motorrijbewijs halen

Om je rijbewijs te halen moet je natuurlijk een theorie- en praktijkexamen afleggen. Maar om dat te kunnen doen moet je van alles gaan regelen. Voor de theorie kun je gelukkig bij ons terecht. Maar voor welke rijschool kies je? En hoe reserveer je een theorie-examen bij het CBR?

Je rijbewijs halen

Veel geparkeerde vragen