Theorie leren lastig?

Niet iedereen leert even gemakkelijk. Daarom volg je op school een opleiding die bij je leerniveau past. Bij de verkeerstheorie kan dat niet. Iedereen moet aan dezelfde (minimum)eisen voldoen om te kunnen slagen voor het CBR theorie-examen. Voor sommigen kan dat best wel pittig zijn.

Herhaling theorie

Leer je moeilijk, of heb je faalangst? Dan is herhaling van de stof meestal dé manier om hiermee om te gaan. Met iTheorie wordt de opleiding steeds aan jouw niveau aanpast. Wat je al weet laten we weg en waar je nog niet zo goed in bent herhalen we net zo vaak totdat je het kent. Bij iTheorie blijf je herhalen tot je de stof écht beheerst. Zo word je zelfverzekerder en ga je met een goed gevoel je examen in.

Voorlezen theorie

Als je moeite hebt met lezen kun je daar behoorlijk tegen opzien. Dan scheelt het een hoop als je de tekst niet zélf hoeft te lezen. Binnen iTheorie kun je alles laten voorlezen. Dit geldt voor de leerstof, maar ook voor de toetsen en examens.

Theorie-examen met extra tijd

Bij het CBR kun je kiezen voor een (verlengd) examen met meer tijd. Deze verlengde theorie-examens zijn geschikt voor jou als je moeite hebt met lezen of beter presteert bij minder tijdsdruk. Voor een verlengd examen betaal je wel meer dan voor een normaal theorie-examen.

Om hier alvast mee te oefenen, kun je op iTheorie kiezen voor verlengde proefexamens. Je krijgt dan evenveel tijd als bij een verlengd examen bij het CBR. Op die manier kun je ook uittesten of dit verlengde examen eigenlijk wel nodig is. Ben je bij ons elke keer ruim op tijd klaar, dan kun je bij het CBR alsnog kiezen voor een normaal examen. Dat scheelt weer geld!

Individueel theorie-examen

Naast een verlengd theorie-examen (met meer tijd) kun je ook nog kiezen voor een individueel theorie-examen bij het CBR. Je krijgt dan net zoveel extra tijd als een verlengd theorie-examen, maar je legt het examen af in een aparte ruimte. Daarbij wordt je begeleid door een medewerker van het CBR.

De medewerker leest alles aan je voor, maar je voert het antwoord zelf in op het scherm van de computer. De medewerker geeft je eventueel uitleg hoe je een antwoord moet invoeren, maar verklapt natuurlijk niet het juiste antwoord. Ook mag de medewerker verder geen uitleg geven over de vraag en hij mag deze ook niet vertalen.

Dit examen is geschikt voor jou als je een normaal of verlengd theorie-examen te moeilijk vindt, omdat je bijvoorbeeld last hebt van faalangst, autisme of een andere soortgelijke aandoening.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!