Theorie leren met dyslexie

Wanneer je last hebt van dyslexie, kun je moeilijker (technisch) lezen. Je leest woorden en teksten vaak anders en je hebt meestal veel meer tijd nodig. Op iTheorie vind je daarom een aantal hulpmiddelen die voor jou heel handig kunnen zijn.

Voorlezen theorie

Alle theoriestof, oefentoetsen en proefexamens kunnen aan je worden voorgelezen. Je hebt daar geen aparte apparatuur voor nodig. Je hoeft je energie dan niet te steken in het (technisch) lezen, maar kunt je energie gebruiken om te begrijpen wat er staat.

Dyslexie lettertype

Daarnaast biedt iTheorie nog de mogelijkheid om de teksten van de proefexamens in een ander lettertype te tonen. Dit is een apart voor dyslexie ontworpen lettertype. Let op: dit is niet iets wat het CBR aanbiedt. Je kunt zelf kiezen of je van deze mogelijkheid gebruikmaakt.

Theorie-examen met geluid

Bij het CBR kun je kiezen voor een (verlengd) theorie-examen met meer tijd én audio. Voor een verlengd examen met audio betaal je wel meer dan voor een normaal theorie-examen. Maar heb je een officiële dyslexieverklaring? Dan kun je binnen 14 dagen die toeslag bij het CBR terugvragen. Op iTheorie kun je op precies dezelfde manier oefenen als bij het CBR. Je krijgt meer tijd en alle vragen en antwoordmogelijkheden worden aan je voorgelezen. Zo ben je optimaal voorbereid op het echte CBR theorie-examen.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!