CBR bromfiets theorie-examen

Om het rijbewijs voor de snor- of bromfiets, scooter, speed-pedelec of brommobiel te halen, moet je eerst het CBR theorie-examen bromfiets afleggen. Om dat te kunnen doen is het belangrijk om goed de bromfiets theorie te oefenen. Het CBR theorie-examen bromfiets bestaat uit 50 vragen. Je moet hiervan minimaal 43 vragen goed beantwoorden om te slagen. Zorg dus dat je hiervoor goed je bromfiets theorie gaat oefenen! Ben je klaar met het examen, dan krijg je gelijk te horen of je geslaagd of gezakt bent.

Vraagsoorten

Het examen bestaat uit verschillende soorten vragen. Bijvoorbeeld meerkeuzevragen met drie antwoorden, of ja/nee-vragen. Bij sommige vragen moet je zelf een getal invullen. Je kunt ook hotspot-vragen krijgen, waarbij je het juiste plaatje moet aanklikken. Verder komen er sleepvragen in voor, waarbij je getallen of een vinkje op de juiste plek moet slepen. Je hebt de mogelijkheid om tijdens het examen vragen te markeren. Bijvoorbeeld om ze later tijdens het examen nog eens te bekijken. Ook kun je vragen even overslaan of teruggaan naar eerder beantwoorde vragen. Let er wel op dat je aan het eind bij alle vragen een antwoord hebt geselecteerd! Onze oefenexamens zijn precies op deze manier ingedeeld, zodat je goed jouw bromfiets theorie kunt oefenen.

Voorbeeld van het CBR theorie-examen bromfiets

Proefexamens bromfiets

Op iTheorie oefen je met theorie-examens die er precies zo uitzien als bij het CBR. Zo kun je tijdens je opleiding al goed de bromfiets theorie oefenen en weet je precies wat je kunt verwachten bij het CBR. Natuurlijk krijg je bij iTheorie wél te zien welke vragen je goed en fout hebt beantwoord, in tegenstelling tot bij het CBR. Daarnaast legt iTheorie je precies uit waarom het antwoord goed of fout is. Deze manier van je bromfiets theorie oefenen legt dus echt de focus op de onderdelen die je nog niet helemaal onder de knie hebt.

Ga jij voor je CBR theorie-examen?Bestel nu iTheorie!

Verlengd of individueel theorie-examen

Sommige kandidaten hebben veel moeite met het CBR theorie-examen, bijvoorbeeld door faalangst of dyslexie. Je kunt in dat geval kiezen voor een verlengd of individueel theorie-examen. Met een verlengd theorie-examen krijg je meer tijd en leg je het theorie-examen af in de examenzaal van het CBR. Het individuele theorie-examen gaat nog een stapje verder. Je krijg niet alleen meer tijd, maar je maakt het examen in een aparte ruimte. Zo word je minder afgeleid door anderen. Er zit een medewerker van het CBR bij die je kan helpen als je iets niet begrijpt. Het kan fijn zijn om ook tijdens het oefenen van examens die extra tijd erbij te hebben. Bij iTheorie heb je die optie altijd.

Dyslexie

Net zoals bij het CBR kun je op iTheorie de theorie-examens aan je voor laten lezen (audio). Heb je last van dyslexie, dan kan deze manier van je bromfiets theorie oefenen een hele hoop schelen. Ook kun je op iTheorie het theorie-examen in een speciaal dyslexie-lettertype laten weergeven. Dit lettertype is voor mensen met dyslexie beter leesbaar.

Bromfiets theorie oefenen tips

Om de kans van slagen op je theorie examen te verhogen, hebben we hieronder een aantal bromfiets theorie oefen tips voor je op een rijtje gezet:

  • Neem de tijd om de theoriestof te leren. Het examen is lastig en wanneer je veel aandacht aan de theorie hebt besteed, ga je er met meer vertrouwen in
  • Lees de vragen goed door. Sommige vragen worden op een gemene manier gesteld, waardoor je de fout in kunt gaan
  • Neem de tijd en blijf niet hangen als je iets niet weet. Bij de onderdelen kennis en inzicht kun je door de vragen heen bladeren. Wanneer je een vraag niet direct weet kun je deze overslaan en later weer terug komen
  • Maak oefenexamens. Dit is de enige manier waardoor je echt een duidelijk beeld krijgt van hoe het examen eruit ziet. Doordat je al gewend bent aan de vraagstelling, weet je precies wat je kunt verwachten

Hopelijk kun jij de kans van slagen vergroten met deze bromfiets theorie oefen tips. Met een goede voorbereiding ga jij ontspannen en met zelfvertrouwen je examen in, zodat je weer een stap dichterbij jouw rijbewijs komt!

Bromfiets theorie oefenen online

Met de iTheorie theoriecursussen kun jij je bromfiets theorie oefenen in de online leeromgeving. Je krijgt toegang tot een online theorieboek, oefenexamens en praktijkinstructie filmpjes. De stof is ingedeeld in 8 hoofdstukken. Na het leren van elk hoofdstuk, ga je een oefenexamen maken om te toetsen of je de stof goed in je op hebt genomen. Onze oefenexamens zijn gebaseerd op het echte CBR theorie examen. Hierdoor oefen je niet alleen de theoriestof, maar ook de vraagstelling van het CBR. Op deze manier krijg je door bromfiets theorie te oefenen online een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!

Wat is de beste manier om te oefenen voor je bromfiets theorie?

De beste manier om te oefenen voor het examen van de bromfiets theorie is door de volgende stappen aan te houden:

  • Leer in een prikkelarme omgeving. Zorg ervoor dat je niet wordt afgeleid!
  • Begin op tijd met leren, minimaal enkele weken van tevoren en niet pas wanneer je nog maar een paar dagen hebt te gaan.
  • Zoek iemand met wie je samen kunt leren. Dat is gezelliger dan alleen en zo kun je elkaar overhoren.
  • Beloon jezelf wanneer je klaar bent met leren. Neem bijvoorbeeld een ijsje of een lekker snackje, zodat je iets hebt om naar uit te kijken, wanneer je het lastig vindt om te leren.
  • Leer niet uit boeken, maar doe dit digitaal. Het is niet alleen makkelijk om online te oefenen voor je bromfiets theorie, de kans om in één keer te slagen is ook veel groter.

Hoe moet je oefenen voor je bromfiets theorie examen?

Er zijn twee manier om te oefenen voor het bromfiets theorie examen. De eerste is door te leren uit boeken. Vaak heb je dan een boek met de theorie zelf, en daarnaast een boek met vragen. Makkelijk is de tweede manier om te oefenen, en dat is door dit digitaal te doen. Je leert dan sneller en eenvoudiger zodat je kans op slagen veel groter is.

Wat moet je echt weten voor je bromfiets theorie?

De belangrijkste onderdelen van de bromfiets theorie die je moet leren, zijn natuurlijk alle verkeersregels waar je je aan moet houden. Dat gaat dan om zaken als de maximumsnelheid en voorrangsregels. Ook moet je voldoende kennis hebben van verkeersinzicht en gevaarlijke situaties kunnen herkennen, en weten hoe je dan het beste kunt reageren.

Hoe lang moet je leren voor je scooter theorie?

Hoewel er tegenwoordig 1 dagcursussen worden aangeboden, is het absoluut niet verstandig om maar één dag uit te trekken voor het leren. De kans op slagen is namelijk veel groter wanneer je enkele weken voor het scooter theorie examen begint met leren. Je hoeft dan ook niet uren te leren, maar kunt met een half uurtje per dag al zorgen dat je het examen gaat halen.