CBR auto theorie-examen

Het CBR theorie-examen auto bestaat uit drie delen. Om te slagen voor het theorie-examen moet je voor alle drie de gedeeltes afzonderlijk geslaagd zijn. Daarom is het van belang goed het theorie examen te oefenen. Na afloop van het CBR theorie-examen auto krijg je gelijk te horen of je geslaagd of gezakt bent.

Ga jij voor je CBR theorie-examen?Bestel nu iTheorie!

Theorie examen oefenen vragen

Het theorie examen oefenen met vragen is een belangrijk onderdeel bij het voorbereiden. Wij hebben oefenexamens met theorievragen die overeenkomen met de vragen van het CBR. Hierdoor heb je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten op het echte examen. Door het theorie examen te oefenen met vragen ben je goed voorbereid op de drie onderdelen van het examen.

Gevaarherkenning

Het eerste gedeelte bestaat uit gevaarherkenning. Je krijgt 8 seconden bedenktijd per vraag (óók als je een verlengd of individueel theorie-examen hebt aangevraagd). Bij elke vraag moet je de keuze maken wat jij in die (foto)situatie zou doen: remmen, gas loslaten of niets. Van de 25 vragen moet je er minimaal 13 goed beantwoorden. Dit onderdeel vraagt wat voorbereiding, met name vanwege de beperkte tijd die je per vraag hebt. Door met onze oefenexamens je theorie examen te oefenen, krijg je een idee van hoe de echte vragen van gevaarherkenning er op het examen uit zal zien.

Kennis

Het tweede gedeelte bestaat uit vragen die gaan over verkeerskennis. Je krijgt hier 12 vragen. De vragen bestaan uit meerkeuzevragen, vragen waar je een getal moet invullen, sleep- en aanwijsvragen. Voor dit gedeelte krijg je 7 minuten (of 12 minuten bij een verlengd of individueel theorie-examen). Je kunt vrij door de vragen bladeren, ze beantwoorden en corrigeren. In dit gedeelte moet je minimaal 10 vragen goed beantwoorden. Om dit succesvol te doen kun je online bij ons jouw theorie-examen oefenen.

Inzicht

Het derde gedeelte bestaat uit vragen die gaan over verkeersinzicht. Je krijgt hier 28 vragen. De vragen bestaan uit meerkeuzevragen, vragen waar je een getal moet invullen, sleep- en aanwijsvragen. Voor dit gedeelte krijg je 15 minuten (of 25 minuten bij een verlengd of individueel theorie-examen). Je kunt vrij door de vragen bladeren, ze beantwoorden en corrigeren. Maak hier ook gebruik van! Wanneer je niet zeker bent van een vraag, kun je deze overslaan en later terugkomen. Zo blijf je nooit te lang met één vraag bezig. In dit gedeelte moet je minimaal 25 vragen goed beantwoorden. Voorbereiding speelt hierbij ook een belangrijke rol en daarom moet je voor het onderdeel inzicht ook zeker je theorie examen oefenen.

Theorie examen oefenen auto

Het kan lastig zijn om een plan van aanpak te maken om je theorie examen te oefenen voor auto. Op iTheorie oefen je de theorie-examens precies zoals bij het CBR. De werking is identiek aan die van het CBR, zodat je tijdens je opleiding al precies weet wat je straks bij het CBR te wachten staat. Op iTheorie krijg je (in tegenstelling tot het CBR) wél te zien welke vragen je goed en fout hebt beantwoord. Je krijgt bovendien bij elke vraag een uitgebreide motivatie. Op deze manier kun je jouw theorie examen oefenen voor auto eenvoudig online doen en ga je voorbereid het CBR examen in!

Verlengd of individueel theorie-examen

Als je het fijn vindt om wat meer tijd te hebben tijdens het CBR theorie-examen, kun je kiezen voor een verlengd of individueel theorie-examen. Met een verlengd theorie-examen krijg je meer tijd en leg je het theorie-examen af in de examenzaal van het CBR. Met een individueel theorie-examen krijg je niet alleen meer tijd, maar maak je het examen in een aparte ruimte. Zo word je minder afgeleid door anderen. Er zit een medewerker van het CBR bij die je kan helpen als je iets niet begrijpt. Op iTheorie kun je het theorie examen oefenen met deze extra tijd.

Dyslexie

Je theorie examen oefenen kan soms lastig zijn wanneer je dyslexie hebt. Net zoals bij het CBR kun je op iTheorie de theorie-examens aan je voor laten lezen (audio). Dat is erg handig als je last hebt van dyslexie. Ook kun je op iTheorie het theorie-examen in een ander lettertype laten weergeven. Dit lettertype is speciaal gemaakt voor mensen met dyslexie. Hierdoor kun je altijd op een fijne manier jouw theorie examen oefenen.

Theorie examen oefenen online

Een groot voordeel van iTheorie is dat je je theorie examen kunt oefenen in een online leeromgeving. Dit houdt in dat je zelf bepaald waar en wanneer jij bezig gaat met oefenen. Je logt eenvoudig in met je persoonlijke account op onze site en je begint met oefenen. Bij ons kun je ook oefenen voor wanneer je een motor theorie of bromfiets theorie examen staat te wachten. Door jouw theorie examen te oefenen in de online omgeving ga je met een goede voorbereiding het CBR examen in.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!

Hoe werkt het CBR theorie-examen auto?

Het CBR theorie-examen auto heeft drie verschillende onderdelen: kennis, inzicht en gevaarherkenning. Al deze onderdelen moet je behalen, wil je in één keer slagen. Bij het onderdeel kennis krijg je 12 vragen, waarvan je minstens 10 vragen goed moet beantwoorden. Bij het onderdeel inzicht moet je 25 van de 28 vragen goed hebben beantwoord. Het onderdeel gevaarherkenning heeft 25 vragen, waarvan je minimaal 13 vragen goed moet beantwoorden.

Hoeveel kost het theorie-examen auto van het CBR?

De kosten voor het maken van een theorie-examen auto van het CBR worden ieder jaar vastgesteld. Laat je dit aanvragen via je rijschool, dan kan het zijn dat zij extra kosten rekenen. Let er wel goed op, dat wanneer je zakt, je dit bedrag bij een nieuw examen helaas opnieuw moet betalen. Gelukkig kun je met de hulp van iTheorie de beste voorbereiding treffen, zodat de kans op slagen zo groot mogelijk is!

Hoe lang duurt het CBR theorie-examen auto?

Het CBR theorie-examen auto duurt een half uur (30 minuten). In die tijd moet je alle vragen van de onderdelen kennis, inzicht en gevaarherkenning beantwoorden. Dit zijn er in totaal 65, dus je kunt je wel voorstellen dat het verstandig is om goed te oefenen voor dit examen. Bij ons vind je een online theoriecursus voor het CBR examen voor de auto die je leert om onder tijdsdruk, de goede antwoorden te geven. Heb je hulp nodig? Meldje dan vandaag nog aan en begin direct met leren!

Hoe moet je het CBR theorie-examen auto aanvragen?

Je kunt het CBR theorie-examen op twee manier aanvragen: je kunt de rijschool waar je lessen neemt, machtigen om dit voor je aan te laten vragen. Dit kan wel extra kosten met zich meebrengen, maar soms zit dit ook in het lespakket. Het is natuurlijk ook mogelijk om het CBR theorie-examen zélf aan te vragen, dat doe je eenvoudig online via de website van het CBR. Daar kun je ook direct betalen voor het examen.