2toDrive

Je mag nu al vanaf je 17e verjaardag je autorijbewijs halen in Nederland. Je rijdt dan tot je 18e verjaardag met een coach. Dat kan bijvoorbeeld je vader, moeder of iemand anders zijn die zijn autorijbewijs al 5 jaar heeft, minstens 27 jaar oud is en geen zware verkeersovertredingen heeft begaan. Je kunt maximaal vijf coaches opgeven.

Je mag met rijles beginnen als je 16,5 jaar bent en praktijkexamen doen als je 17 wordt. Ben je geslaagd, heb je je rijbewijs en je begeleiderspas? Dan mag je samen met één van jouw coaches de weg op.

Let er op dat 2toDrive alleen in Nederland geldt. Je mag in het buitenland dus niet gaan rijden (ook niet onder begeleiding van een coach) als je nog geen 18 jaar bent.

Met 2toDrive doe je onder relatief veilige omstandigheden veel rijervaringen op. Zo word jij een zelfverzekerde automobilist. En word je 18? Dan mag je helemaal zelfstandig de weg op!

Leren voor de theorie

Vanaf je 16e verjaardag mag je het CBR theorie-examen afleggen. Het theoriecertificaat dat je krijgt als je slaagt voor het theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Zorg dus dat je binnen die periode slaagt voor het praktijkexamen, anders moet je de theorie opnieuw doen. En dat zou zonde zijn!

2toDrive rijlessen volgen

Ben je tussen de 16,5 en 17 jaar? Dan kun je rijlessen gaan volgen bij een rijschool. Voor 2toDrive kun je bij iedere rijschool terecht. Je volgt normale rijlessen en je doet ook een normaal praktijkexamen. En als je slaagt krijg je een echt rijbewijs (je hoeft je rijbewijs dus ook niet om te wisselen als je 18 wordt).

Maar wil je met dat rijbewijs voor je 18e gaan rijden? Dan mag dat alleen in Nederland en onder begeleiding van een coach. Meer informatie over 2toDrive vind je op de website 2todrive.nl.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!