Verkeersborden oefenen

Verkeersborden geven aan wat de regels zijn en wat er wel en niet mag op de weg en in het verkeer. Het is daarom belangrijk om de verkeersborden goed te oefenen zodat je ze door en door kent. De basis van je kennis is waarschijnlijk op de basisschool al gelegd, tijdens verkeerslessen en het verkeersexamen dat Veilig Verkeer Nederland jaarlijks organiseert. Maar weet jij de betekenis nog van alle borden? Wat betekent zo’n rond bord met rode rand ook alweer? En wat is een voorrangsbord? De betekenis van elk bord dat er bestaat weet je door de betekenis van verkeersborden vaak te oefenen! Dit brengt je bovendien weer een stap dichter bij het behalen van je theorie-examen.

De makkelijkste manier om verkeersborden te oefenen

Het maken van oefenexamens en het bestuderen van een actueel theorieboek zijn de beste manieren om alle theorie voor zowel de auto, motor als bromfiets te leren en als het ware in je hoofd te stampen. Verkeersborden komen eigenlijk overal langs de wegen voor, hierdoor oefen je ze bijna automatisch. Maar als je ze allemaal tegelijk moet leren dan zijn het nog al veel verkeersborden. Zorg er daarom voor dat je het leren van deze borden niet te lang uitstelt. Verkeersborden vertellen je welke snelheid en handelingen zijn toegestaan en zijn ontzettend belangrijk in het verkeer. Hoe kun je nu het beste verkeersborden leren? Online is het aller makkelijkste. Je kunt dit namelijk altijd en overal doen. Sta je op de bus te wachten, dan kun je je mobiel erbij pakken en een categorie verkeersborden oefenen.

Verkeersborden oefenen

Hoe kun je het beste verkeersborden oefenen?

Je kunt je het beste aanmelden voor een online theorie cursus bij iTheorie. Dat is de makkelijkste en snelste weg om alle verkeersborden te oefenen en in je hoofd te stampen. Terwijl je hiermee bezig bent is het leuk om een keer tijdens een rijles een kleine quiz te doen met je rijinstructeur. Op de weg kom je namelijk altijd verkeersborden tegen. Zo'n quiz is daarom erg leerzaam en maakt dat je de borden van uit de praktijk beter onthoudt.

De verkeersborden om te oefenen voor je examen

In het verkeer en dus ook op je CBR theorie-examen kom je verkeersborden overal tegen. Om je goed voor te bereiden op het examen is het verstandig om de lesstof rondom verkeersborden goed te oefenen. Er zijn verschillende soorten verkeersborden, zoals waarschuwingsborden, gebodsborden en verbodsborden. Daarnaast zijn er ook nog matrixborden en onderborden die je extra informatie geven. Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) heeft de verkeersborden onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • A: snelheid.
 • B: voorrang.
 • C: geslotenverklaring.
 • D: rijrichting.
 • E: parkeren en stilstaan.
 • F: overige geboden en verboden.
 • G: verkeersregels.
 • H: bebouwde kom.
 • J: waarschuwing.
 • K: bewegwijzering.
 • L: informatie.

Welke verkeersborden moet je kennen?

Ook al kom je niet alle verkeersborden dagelijks tegen, je moet ze wel allemaal kunnen lezen en hun betekenis weten. Zorg er daarom voor dat je de verschillende categorieën van het RVV kent. Hierdoor kun je de betekenis van een bord al een stuk makkelijker plaatsen.

Auto theorie halen? Verkeersborden oefenen!

De snelste weg naar het felbegeerde pasje, rijbewijs b, is door je auto theorie te leren bij iTheorie. Want zonder theorie geen praktijk. Door alvast te beginnen met het oefenen van verkeersborden zet je meteen een goede stap in de richting. Het uiteindelijke auto theorie-examen bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, verkeersinzicht en verkeerskennis. Het eerste onderdeel bestaat uit 25 vragen waarvan je 13 vragen goed moet beantwoorden. De volgende 12 vragen over je kennis mogen niet meer dan 2 fouten bevatten. Van de 28 vragen over je inzicht moet je 25 goed hebben. Wil je het liefst zo min mogelijk fouten maken? Het helpt om alle verkeersborden goed te oefenen voor je auto theorie!

Start met een gratis test om je verkeersborden te oefenen

Voordat je gaat beginnen met het oefenen van verkeersborden, kun je bij iTheorie eerst een gratis theorie test doen. Dit kan zowel voor de bromfiets, danwel scooter, als voor de motor en auto. Met deze gratis test heb je een goed beeld van waar je staat. Wanneer je na de test verder gaat met onze lesstof weet je al waar je op moet letten. Ook na het maken van een proefexamen word je verwezen naar het stukje theoriestof dat voor jou lastig is. De proefexamens werken overigens precies zoals het echte CBR-theorie-examen. Het is zelfs mogelijk om te oefenen met extra tijd. Dit kan erg prettig zijn wanneer je bijvoorbeeld dyslexie hebt.

Waar verkeersborden oefenen?

Bij iTheorie kun je altijd en overal verkeersborden oefenen. Je hebt in principe alleen een scherm met internetverbinding nodig. Het lesboek krijg je digitaal net als de series oefenvragen en proefexamens die net zo werken als het echte werk bij het CBR. Je kunt natuurlijk ook volledig op je eigen tempo studeren en oefenen.

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!