Auto theorie cursus

Met een auto theorie cursus ben je goed voorbereid op het theorie-examen van het CBR! Door een cursus te volgen weet je dat je alle onderdelen behandelt die aan bod komen op het echte examen. Tijdens de theorielessen leer je de theorie die belangrijk is op de weg. Want zonder de juiste kennis van de verkeersregels mag je uiteraard de weg niet op. Het fijne van de leermethode van iTheorie is dat je tussen het leren door oefenvragen kunt maken. Bovendien is er na elk onderdeel een toets, om je kennis te testen. Door het maken van proefexamens kun je je kennis telkens weer opnieuw testen. Met een auto theorie cursus van iTheorie weet je zeker dat je er helemaal klaar voor zult zijn!

Zo ziet een auto theorie cursus bij iTheorie eruit

Alles wat je nodig hebt voor het succesvol maken van het rechtsgeldige theorie-examen, is een auto theorie cursus van iTheorie. Deze cursus bestaat uit negen theorielessen van ongeveer een uur, die je volledig online kunt volgen. Heb je een internetverbinding? Dan heb je in principe altijd en overal de gelegenheid om aan de slag te gaan! Je auto kan gewoon met een mobiel, laptop of tablet. Maar naast de lessen is er nog veel meer, zo ziet onze auto theorie cursus er volledig uit:

  • Leer de volledige theoriestof: Voor je theoriecertificaat dien je te beschikken over kennis van de volledige theoriestof. Deze leer je in acht verschillende onderdelen die zijn onderverdeeld in korte lesblokjes. Overal staan duidelijke teksten, heldere illustraties, schema's en afbeeldingen bij.
  • Maak oefenvragen: er zijn maar liefst 38 series oefenvragen die tussen de pas geleerde auto theorie aan bod komen. Hierdoor weet je of je de stof begrepen hebt of niet.
  • Je krijgt 9 theorielessen: onze auto theorie cursus bestaat uit negen online theorielessen. En deze worden gegeven door een docent die je ook meteen vragen kunt stellen.
  • Maak 9 toetsen: na elk hoofdstuk van de theorie cursus krijg je een toets. Hierna kunnen we samen bepalen wat de beste vervolgstap is; herhalen of door naar het volgende onderdeel.
  • Je weet het zeker met proefexamens: aan het einde van de auto theorie cursus, is het belangrijk om proefexamens te maken. Hiermee bereid je jezelf voor op elke mogelijke vraagstelling van het CBR. We hebben maar liefst 50 verschillende proefexamens voor je klaar staan!

Bij een auto theorie cursus komt gevaarherkenning aan bod

Op het CBR-theorie-examen is gevaarherkenning het eerste onderdeel. Je krijgt dan per vraag acht seconden de tijd om deze te beantwoorden. Het is, deels door de tijdsdruk, belangrijk om dit onderdeel goed te oefenen. Bij een auto theorie cursus komt gevaarherkenning uitgebreid aan bod. Je leert dan wanneer je zou moeten remmen of in welke situatie je alleen maar het gas los hoeft te laten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal niets hoeft te doen. Alles over gevaarherkenning komt in ieder geval aan bod tijdens de cursus.

Test je verkeerskennis met een auto theorie cursus

Je kennis over het verkeer wordt bij het CBR-theorie-examen getest met meerkeuzevragen. Daarnaast moet je getallen invullen of krijg je sleep- en aanwijsvragen. Dit gedeelte is met zijn twaalf vragen het kleinste gedeelte van het gehele examen. Wel is het een belangrijk onderdeel, je mag namelijk niet meer dan twee fouten maken. Een auto theorie cursus kan je helpen om het examen zelf helemaal foutloos te beantwoorden. Bovendien is het ook mogelijk om een theorie cursus te volgen voor de motor. Hiervoor gelden namelijk andere regels. De verkeersborden blijven uiteraard hetzelfde en je zult het overgrote gedeelte ook wel herkennen, maar het percentage dat je nog niet kent, is ook zeker van groot belang.

Met een auto theorie cursus oefen je je verkeersinzicht

Inzicht in het verkeer krijg je natuurlijk al voor een deel door de praktijklessen mee, maar met een theorie cursus van iTheorie leer je helemaal welke regels er in het verkeer gelden. En waar je allemaal op dient te letten, bovendien helpt dit je enorm wanneer je aan de slag gaat met rijlessen. Een goede voorbereiding speelt een grote rol bij het onderdeel inzicht. Zorg er daarom voor dat je goed leert en oefent met een auto theorie cursus. Wanneer je alle onderdelen van de theorie beheerst, ben je klaar voor het echte auto theorie examen!


Hoe kun je het beste leren voor je auto theorie?

Lees een actueel theorieboek, toets jezelf met oefenvragen van iTheorie en maak onze proefexamens. Wil je je echt goed voorbereiden, dan is het volgen van een auto theorie cursus een absolute aanrader! Uiteraard is de beste voorbereiding voor je examen dat je alle stof van iTheorie leert, maar dat hangt natuurlijk geheel af van je eigen inzet. We helpen je een heel eind op weg door proefexamens op te stellen, die bijna identiek zijn aan die van het examen van het CBR. Het advies is dan ook om die zo vaak mogelijk te oefenen.

Hoe lang duurt een auto theorie cursus?

Bij iTheorie leer je volledig op je eigen tempo dus je kunt er in feite zo lang en kort over doen als jezelf wilt. Wil je de auto theorie cursus het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben, dan heb je dat geheel in eigen handen. Maar het is ook mogelijk om de opleiding te onderbreken en weer verder te gaan wanneer je wilt. Gemiddeld genomen duurt een cursus twee maanden. Welke leerweg je ook kiest onze digitale coach staat je bij!

Hoe lang is je theoriecertificaat geldig?

Ben je geslaagd voor je theorie-examen? Gefeliciteerd, nu ontvang je jouw theoriecertificaat! En die is om precies te zijn een jaar en zes maanden geldig. Zorg er dus voor dat je binnen deze tijd je praktijk examen behaalt. Lukt het je niet om binnen deze tijd je auto rijbewijs te halen? Dan is het slim om een opfriscursus voor de theorie te volgen bij iTheorie!

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!