Wat te doen bij een tunnelbrand?

Het is belangrijk om te weten wat je moet doen en vooral niet moet doen als je in een tunnel rijdt. Helemaal als er brand is. Bij brand in een tunnel zijn een aantal zaken heel belangrijk:

  • Denk altijd eerst aan je eigen veiligheid
    Als er rookontwikkeling of brand in de tunnel is, is dit zeer gevaarlijk. Kun je de tunnel niet uitrijden, parkeer de auto dan zover mogelijk aan de rechterkant en zet de motor uit. Laat de sleutel in het contact zitten! Verlaat direct de tunnel via de vluchtroute of tunnelbuis. Let daarbij op het overige verkeer. Keer de auto nooit om en rijd nooit achteruit in een poging om de tunnel te verlaten!
  • Informeer de hulpdiensten
    Bel direct het alarmnummer 112. Heb je geen bereik, ga dan naar buiten of zoek een hulppost met noodtelefoon op. Waarschuw via die manier alsnog de hulpdiensten.
  • Verleen hulp
    Probeer het overige verkeer te waarschuwen en verleen indien mogelijk en noodzakelijk hulp aan gewonden. Probeer bij rookontwikkeling iedereen mee naar buiten te krijgen.

Met dank aan www.kennisplatformtunnelveiligheid.nl

Theorie leren?

Leer op een leuke manier je theorie voor het CBR examen in no-time. Dat kan op iTheorie. Je kan al binnen 2 minuten starten met je theorie-opleiding. iTheorie is al ruim 20 jaar het grootste online platform voor het CBR theorie-examen.

Start gelijk met theorie leren

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!