Hoe ver mag lading uitsteken achter de auto?

Achter een personenauto mag lading altijd maximaal 1 meter uitsteken. Dit geldt voor zowel deelbare als ondeelbare lading. Een tweede regel is dat lading nooit meer dan 5 meter achter de achteras mag uitsteken. Maar die regel is niet zo interessant. Lading die 5 meter uitsteekt achter de achterste as, steekt namelijk allang meer dan 1 meter uit achter de bumper. En dat mag niet.

En dat markeringsbord dan?

Heel simpel: die heb je bij een personenauto nooit nodig. Want lading mag nooit zoveel uitsteken dat een markeringsbord gebruikt moet worden. Een markeringsbord is namelijk pas verplicht als lading aan de achterkant meer dan 1 meter uitsteekt. En dat mag niet bij een personenauto.

Hoe ver mag lading uitsteken achter de auto?

Je mag zo niet gaan rijden. Niet alleen steekt de lading verder uit dan 1 meter achter de bumper, maar deze lijkt ook los te liggen. Lading mag niet verder uitsteken dan 1 meter en moet altijd goed vastgemaakt worden zodat je deze niet kunt verliezen.

Theorie leren?

Leer op een leuke manier je theorie voor het CBR examen in no-time. Dat kan op iTheorie. Je kan al binnen 2 minuten starten met je theorie-opleiding. iTheorie is al ruim 20 jaar het grootste online platform voor het CBR theorie-examen.

Start gelijk met theorie leren

Gratis theorie test?

Doe de gratis theorie test en weet gelijk hoe het ervoor staat met jouw theoriekennis!