Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de helpdesk!
Cursisten iTheorie Opleiding Heb je nog geen toegangscode?
Login met je toegangscode:* Bereid je optimaal voor op je rijbewijs met het iTheoriepakket, bestaande uit: een compleet digitaal lesboek, interactieve theorie oefenexamens, gevaarherkenning en de complete voorbereiding op de praktijk aan de hand van films. Schaf nu direct de iTheorie opleiding voor maar €69,00 aan of vraag ernaar bij je rijschool!
INLOGGEN CURSIST BESTEL DE COMPLETE THEORIECURSUS VOOR MAAR €69,00
UITLOGGEN

Meest gestelde vragen en antwoorden iTheorie®

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen en problemen. Raadpleeg altijd eerst deze pagina voordat je contact opneemt met de helpdesk. Meestal vind je het antwoord hier al. Naast de hier gegeven antwoorden kun je ook testen of je browser (de software waarmee je deze pagina bekijkt) voldoet aan de minimale systeemeisen.

1Ik krijg de melding dat javascript uitgeschakeld is

Standaard staat Javascript ingeschakeld. Waarschijnlijk is het dus door jezelf of iemand anders uitgeschakeld. Omdat dit voor iedere browser anders is, kunnen we helaas hier niet aangeven hoe je dit -met jouw browser- weer kunt aanzetten. Raadpleeg het helpbestand bij je browser.

6Mijn code op de theoriekaart wordt niet geaccepteerd

De code op de theoriekaart bestaat alleen uit cijfers en de letters A, B, C, D, E en F. Een hoofdletter O bestaat dus niet en is het cijfer 0 en het karakter dat lijkt op een ß is een B.

8Ik kan niet meer dan 4 theorie-examens maken

Voordat je verder kunt met het maken van theorie-examens moet je eerst de theorie leren en de theorietoetsen afleggen. Hoe meer je leert, hoe meer theorie-examens er vrij komen. Je krijgt één theorie-examen per hoofdstuk. Als je dus de eerste 4 theorie-examens al hebt gemaakt, dan zul je eerst toets E moeten maken voordat je weer een theorie-examen kunt maken.

11Ik kan een theorietoets geen tweede keer openen

Dat klopt. De toetsen zijn er uitsluitend voor om te testen of je het hoofdstuk hebt geleerd en door mag naar het volgende onderdeel. Zodra je de toets zonder fouten hebt afgesloten gaat deze toets op slot en gaat het volgende hoofdstuk open. De vragen die in de toetsen staan, krijg je later terug in de theorie-examens. De hoofdstukken van het boek kun je wel blijven lezen. Als je bijvoorbeeld veel fouten maakt in een theorie-examen op één bepaald onderdeel, dan kun je het desbetreffende hoofdstuk nog eens doorlezen.

12Ik kan een theorie-examen geen tweede keer openen

Dat klopt. Voor deze opleiding is geen beperking in tijdsduur gekozen (bv. 20 uur), zoals alle andere online opleidingen hebben, maar je "verbruikt" de onderdelen. Je kunt iTheorie zien als een online cursus waar je lessen volgt. Net als alle andere cursussen (of school) kan je lessen die je hebt gehad niet nog eens doen. Als je een theorie-examen hebt afgelegd, kun je die niet dus niet nog eens maken. Je hebt 50 theorie-examens en met de gratis herhalingscursus krijg je er nog eens 50. Dat zou ruim voldoende moeten zijn.

13Voor welke rijbewijsopleiding is de theoriekaart geldig?

Als je de theoriekaart voor de eerste keer gaat gebruiken, dan wordt aan je gevraagd voor welk rijbewijs (auto, motor of bromfiets) je de theorie opleiding wilt gaan volgen. Heb je eenmaal die keuze gemaakt, dan kun je die later niet meer wijzigen.

14Heb ik verder nog theorieleermiddelen zoals boeken of cd-rom's nodig naast iTheorie?

Nee. iTheorie biedt je een complete professionele theorie opleiding waarnaast je geen extra leermiddelen meer nodig hebt. Bovendien volg je een bepaalde werkwijze als je de verkeerstheorie via iTheorie leert, waarbij je bijna wel moet slagen! En mocht dat onverhoopt niet gebeuren, dan kun je gratis gebruik maken van de herhalingscursus.

15Is iTheorie geschikt voor cursisten met dyslexie?

Ja. Alle teksten van het digitale boek en alle toets en examenvragen op iTheorie kunnen ook aan je worden voorgelezen. Bovendien heeft iTheorie geen beperking in studieduur, zodat je op je gemak kunt studeren. De theorie-examens werken wel met een tijdslimiet. Net als op het echte CBR theorie-examen dien je de examenvragen binnen een bepaalde tijd te beantwoorden.

16Ik ben mijn theoriekaart kwijt

Wij bewaren geen kopie van de toegangscode op je kaart en kunnen je toegangscode helaas niet achterhalen omdat we verder ook geen persoonlijke gegevens van je bijhouden. Schrijf daarom de toegangscode van je kaart ook nog ergens anders op en vink het vakje "toegangscode onthouden" aan bij het inloggen.

17Wat houdt de gratis herhalingscursus in?

Als je de theorie opleiding hebt doorlopen en je bent gezakt, dan kun je gebruik maken van de gratis herhalingscursus. Met deze (verkorte) cursus, kun je naast het doorlezen van het boek, het bekijken van alle films, alle theorie-examens nogmaals oefenen. Na afloop van elk theorie-examen krijg je te zien in welke categorie je de meeste fouten hebt gemaakt en welk hoofdstuk van het boek je beter nog eens kunt bestuderen. De toetsen achter de hoofdstukken kun je niet een tweede keer maken, omdat dit geen zin heeft. Deze toetsen waren er alleen om te bepalen of je door mocht naar het volgende hoofdstuk. De vragen van deze toetsen krijg je terug in de oefenexamens.

18Mijn toegangscode is geblokkeerd

De toegangscode kan om verschillende redenen geblokkeerd zijn, meestal komt dit omdat de kaart te lang niet is gebruikt. De code wordt dan automatisch geblokkeerd. Om je kaart weer te kunnen gebruiken, moet je contact opnemen met de helpdesk. Vergeet niet je code mee te sturen, zodat we deze direct weer bruikbaar kunnen maken.

19Hoofdstuk I van het theorieboek ontbreekt

Dat klopt. Er is namelijk geen hoofdstuk I. Wij hanteren precies dezelfde categorieën als het CBR. Ook bij het CBR ontbreekt categorie I. Dat scheelt weer een hoofdstuk om te leren toch?

20Ik heb het uitslagscherm van mijn examen per ongeluk weggeklikt, maar wil de uitslag nog nazien

iTheorie bewaart niet de gegeven antwoorden per examen. We bewaren alleen de samenvatting van je resultaten. We kunnen je daarom niet nogmaals de gegeven antwoorden van je theorie-examen geven.

28Ik heb feedback gegeven in het oefen-examen. Krijg ik hier reactie op?

Als je feedback geeft, kunnen wij alleen hierop reageren als je je e-mailadres erbij zet. Zorg altijd dat je eerst de uitleg bij de vraag leest voordat je feedback geeft. Heel vaak staat het antwoord op je vraag hierin. Wij proberen op alle feedback met e-mailadres te reageren, maar dat is niet altijd mogelijk. Wel wordt alle feedback doorgenomen en waar nodig worden aanpassingen gedaan.

29Ik kan niet verder na het afronden van de eerste toets. Hoe kan dat?

Meestal ben je in dat geval niet goed ingelogd geweest tijdens het maken van deze eerste toets. Om kennis te maken met iTheorie voordat je iTheorie aanschaft, kunnen het eerste hoofdstuk en de eerste theorietest ook gemaakt worden als je nog niet ingelogd bent. Je komt dan echter niet verder naar het volgende hoofdstuk omdat je voortgang niet wordt opgeslagen. Controleer voordat je de toets begint, altijd even rechts bovenin of je wel het woordje 'uitloggen' ziet staan. Staat hier het woordje 'inloggen', dan ben je niet goed ingelogd en worden jouw resultaten niet opgeslagen.
Staat je vraag of antwoord er niet bij? Heb je een vraag of opmerking die hier niet wordt beantwoord, dan kun je je richten tot de helpdesk.
Google Beoordeeld door KiyOh >
Bestellen

Wil jij ook op een makkelijke en snelle manier je theorie leren?

Al 614.614 cursisten kozen voor iTheorie. Kies ook voor iTheorie: dé marktleider in online verkeerstheorie!

Alle voordelen op een rij:*

Digitaal lesboek
100 films gevaarherkenning
50 theorie-examens
60 animaties praktijk
Gratis herhalingscursus
 

BESTEL VOOR MAAR €69,00

*Voorbeeld van de auto opleiding. De motor en bromfiets opleiding kan hiervan afwijken.