Vol vertrouwen naar je rijbewijs

Leer autorijden volgens de RIS-methode
NIEUW: Nu ook lessen in automaat! Vraag naar de mogelijkheden.
Intake les aanvragen

Leer sneller én beter autorijden

Bij Rijschool René Elken leer je autorijden in jouw eigen tempo. Zonder druk, maar juist op een manier die motiveert. Uitgaan van het positieve, benadrukken wat wél goed gaat en concrete tips geven over hoe je dingen beter kunt doen: dat mag je van mij verwachten. Iedereen leert anders en daar ligt voor mij de uitdaging.

We maken gebruik van de zogeheten RIS-methode, waarin theorie en praktijk hand-in-hand gaan. Deze methode heeft een bewezen hoger slagingspercentage en zorgt ervoor dat je niet alleen weet wat je moet doen in bepaalde situaties, maar vooral ook waarom. Daardoor ga je straks met meer vertrouwen zelfstandig de weg op!

Waarom kies je voor mij?

Al vanaf 61,67 per rijles

Persoonlijke benadering

Rijopleiding in stappen

Over mij

Je krijgt rijles van een doorgewinterde chauffeur, die tien jaar lang de wegen in Europa en Noord- en Midden-Amerika heeft bereden. Maar bovenal van iemand die tijdens zijn periode als stagebegeleider in de vishandel ontdekte een speciale klik te hebben met jongeren. Bij mij leer je autorijden op een ontspannen manier.

Rijopleiding in stappen

Een voorname reden om te kiezen voor rijles bij Rijschool René Elken is dat je hier de Rijopleiding in Stappen (RIS) kunt volgen. Dit is een door het CBR ontwikkelde lesmethode, waarbij je stapsgewijs steeds dichterbij je examen komt. Je weet bij aanvang van iedere rijles precies wat je die les gaat leren en bereidt je hierop thuis alvast voor. Het slagingspercentage voor RIS-opgeleide cursisten ligt zo’n twintig procent hoger dan bij traditionele rij-opleidingen. Daardoor zijn de kosten gemiddeld genomen ook lager. Win-win dus!

Leren rijden op basis van vier modules

Tijdens de RIS-rijopleiding verdelen we de lessen in vier modules: 1) voertuigbediening en voertuigbeheersing, 2) eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties, 3) complexe voertuigbediening en complexe verkeersmanoeuvres en -situaties en 4) veilig en verantwoordelijke verkeersdeelname. De eerste twee modules worden door de rijschool getoetst, de derde door het CBR in de vorm van een tussentijdse toets en de laatste module tijdens het praktijkexamen.

Thuis de theorie leren voor efficiëntere rijlessen

Onder deze vier modules vallen 46 zogenoemde scripts, die precies omschrijven hoe je een bepaalde handeling moet uitvoeren. Ze staan beschreven in het cursusboek dat je bij aanvang van de rijlessen ontvangt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het volgende script uit module 3:

Script 35: Rotonde

Kruispunten
Rijstrook wisselen
Oprijden
Afslaan

Zowel het CBR, jouw rij-instructeur als jijzelf gebruiken de ‘taal’ van deze scripts. Zo weet je precies wat jouw instructeur bedoelt en kun je thuis altijd nog eens heel specifiek de theorie erop naslaan wanneer je iets nog niet helemaal onder de knie hebt.

Aan het eind van iedere rijles vertelt René je welke scripts je tijdens de volgende les gaat oefenen, zodat je deze thuis vast kunt doornemen. Dit scheelt weer tijd voor uitleg tijdens de volgende les, tijd die je in plaats daarvan kunt gebruiken om te rijden. Door de RIS-methode weet je dus precies wat je al hebt geoefend, wat er nog moet gebeuren en ben je sneller klaar voor het examen!

Start deze week nog met rijlessen!