Autorijschool Wish

We dragen deze naam niet voor niets want het starten van een eigen rijschool was een wens die uiteindelijk is uitgekomen. We geven daarom met een enorme passie, drive en enthousiasme het autorijden door aan anderen. Ons team bestaat uit ervaren en gediplomeerde instructeurs, die zich volledig inzetten voor een prettige rij-opleiding.

We helpen je graag met jouw wens: op een persoonlijke en kwalitatieve manier je rijbewijs halen.

Autorijlessen bij WISH

  • Is maatwerk. Voor iedere leerling maken we een individueel lesplan zodat jij optimaal presteert.
  • Is persoonlijk. Leren autorijden ervaart iedereen anders en wij zorgen er voor dat je zelfverzekerd achter het stuur zit.
  • Is kwaliteit. Met onze ervaren en gediplomeerde instructeurs/instructrices zorgen we voor kwaliteit en professionaliteit. We maken ook gebruik van de RIS methodiek (Rijopleiding In Stappen).
  • Is compleet. Naast het volgen van rijles kun je ook terecht voor je theorie, tussentijdse toets (ttt) spoed-, faalangst- en opfriscursussen.

WISH locaties

We geven rijles in Amsterdam, Amstelveen, Badhoevedorp, Zwanenburg, Ouderkerk aan den Amstel en Uithoorn.

Contact met autorijschool Wish

Een afspraak maken voor een introductie les of om direct je rijopleiding te starten.
Je kunt ons bellen op 06 - 42 34 87 30.


Volg autorijschool Wish op Facebook

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Volg ons op FACEBOOK.

Autorijlessen

Het moment is aangebroken. Je staat op het punt om te starten met je rijlessen. Om je een gevoel te geven hoe we de rijlessen en je persoonlijke lesplan inrichten, hebben we ze hieronder kort toegelicht.

Introductie-les en verder…

Voordat je echt begint met de autorijlessen, maken we een afspraak voor een introductie-les. Je maakt kennis met de instructeur en gaat samen de weg op. Aan het einde van de introductie-les wordt er een advies uitgesproken over welk pakket bij je past. Het ontspannen besturen van een auto is de basis voor je verdere ontwikkeling tijdens de rijopleiding. Per rijles wordt er een instructiekaart bijgehouden waarop alle lesonderdelen en prestaties vermeld staan.

Theoretische kennis

Je theorie is van groot belang en daarom wordt tijdens je praktijklessen, aan de hand van situatieschetsen, al veel theoretische kennis getoetst. Vooruit kijken, anticiperen op het gedrag van andere deelnemers in het verkeer, verkeersaanwijzingen, verkeersregels en verkeerstekens; ze komen allemaal aan bod.
Zodra je je theoriecertificaat hebt behaald en je rijlessen op correcte, veilige en zelfstandige wijze verlopen, gaan we je rijexamen aanvragen bij het CBR.

Tussentijdse toets

Ben je bijna klaar voor je rijexamen? Dan raden we je aan om een tussentijdse toets (ttt) af te nemen bij het CBR. Dit proefexamen verloopt als een echt examen. Tijdens de tussentijdse toets beoordeelt de examinator van het CBR jouw rijvaardigheid en kan je vrijgesteld worden voor de bijzondere manoeuvres (parkeeropdracht, keeropdracht en stopopdracht). Deze hoef je dan niet meer uit te voeren tijdens het praktijkexamen.

Theorie- en praktijkexamen

Misschien wel de spannendste momenten van je hele rijopleiding: je theorie- en praktijkexamen. Wat gaat er aan vooraf en wat staat je te wachten? Hieronder leggen we je het in het kort uit.

CBR theorie-examen
  • Om praktijkexamen te kunnen doen, heb je eerst je theoriecertificaat nodig. Om het theorie-examen af te leggen, moet je 16 jaar zijn.
  • Vanaf 16,5 jaar kun je praktijklessen volgen en met 17 jaar kun je praktijkexamen doen. Tot je 18e rijd je onder begeleiding van een coach. (Voor meer informatie CBR.nl)
  • Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig vanaf de datum van afgifte.
  • Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen die ook tijdens onze rijlessen worden behandeld:
    1. 25 vragen over gevaarherkenning
    2. 30 vragen over verkeersregels
    3. 10 vragen over verkeersinzicht
    (De vragen bestaan uit ja en nee vragen, meerkeuze vragen en open vragen)
  • Voor het behalen van het theorie-examen moet je 12 vragen goed hebben van het onderdeel gevaarherkenning en 35 vragen goed hebben van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examen, kun je bij ons ook een theorie cursus volgen. Deze cursus volg je in één dag met de dag erna direct je theorie-examen (zie ook tarievenlijst).

Kijk voor meer informatie over het theorie-examen op CBR.nl.

Tussentijdse toets

  • De tussentijdse toets is een proefexamen dat net zo verloopt als een echt rijexamen. Het geeft je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.
  • Je kunt in overleg met je instructeur ongeveer na driekwart van je rijopleiding de tussentijdse toets laten afnemen.
  • De tussentijdse toets duurt even lang als het praktijkexamen, waarbij de examinator van het CBR jouw rijvaardigheid beoordeelt.
  • Je hoort je sterke punten, maar indien nodig, ook de punten waar nog aan gewerkt moet worden. (Denk hierbij ook aan tips)
  • Je kunt ook vrijgesteld worden voor de bijzondere manoeuvres (parkeeropdracht, keeropdracht en stopopdracht). Na afloop krijg je een adviesformulier mee dat ook medebepalend is voor het praktijkexamen.

CBR Praktijkexamen

  • Bij het praktijkexamen rijd je in eigen lesauto en kun je zelf bepalen of je instructeur wel of niet meerijdt.
  • Je maakt kennis met je examinator en je krijgt een korte uitleg over het examen.
  • Voordat je de auto instapt, krijg je eerst een ogentest. Dit betekent dat je op 25 meter afstand een kenteken moet oplezen. Ook kunnen er vragen gesteld worden over het voertuig.
  • Dan is het tijd om in te stappen en echt examen te doen. Tijdens het examen wordt zelfstandig rijgedrag verwacht. Dit houdt onder andere in dat:
    1. Je op verkeerstekens let
    2. Je op tekens van andere weggebruikers let en tijdig hierop reageert
    3. Je jouw rijstijl (binnen de verkeersregels) aanpast aan het overige verkeer, de verkeersomstandigheden en de aard en toestand op de weg
    4. Je zo nodig zelf beslist om in te halen
    5. De examinator vraagt jou tijdens het rijexamen twee bijzondere manoeuvres uit te voeren (heb je de tussentijdse toets gedaan en behaald, dan is dit niet van toepassing). Ook krijg je de opdracht om ongeveer 10 tot 15 minuten zelfstandig een route te rijden.
  • Na terugkomst bij het CBR hoor je de uitslag van de examinator.

Tarieven

  • Onze rijlessen worden verzorgd in een Volkswagen Tiguan
  • Een rijles duurt 60 minuten
  • We rijden in Amsterdam, Amstelveen, Badhoevedorp, Zwanenburg, Ouderkerk aan den Amstel en Uithoorn
  • We bieden zowel losse rijlessen als verschillende rijles pakketten aan
Losse tarieven
Intake 60 minuten €55,-
Losse rijles 60 minuten €69,-
CBR Examen €320,-
Theorie cursus incl. examen €150,-
Faalangst €340,-
Bnor €340,-
Tussentijdse toets (ttt) CBR €240,-
Pakketten

Kortingen zijn doorberekend in de pakketprijzen.
In overleg kunnen er ook andere pakketten samengesteld worden.

15 lessen + examen €1.340,-
30 lessen + examen €2.300,-
40 lessen + examen €2.880,-
Vraag het meteen aan

Maak een afspraak voor een introductie les of om direct je rijopleiding te starten.
Je kunt ons bellen op 06 - 42 34 87 30.

Autorijschool Wish geeft rijles in Amsterdam, Amstelveen, Badhoevedorp, Zwanenburg, Ouderkerk aan den Amstel en Uithoorn.
Copyright © 2009 - Autorijschool Wish | Together we make a wish come true
Design: xpressie design voor mobiel | web | app | print