Welkom bij

Rijschool Homeijer

Leren rijden zoals dat bij jou past!

Autorijbewijs halen


Ben je op zoek naar een goede rijschool? Met het bezoek aan deze site ben je al op de goede weg naar je rijbewijs. Je kunt bij ons terecht voor autorijlessen (cat. B). Ook voor de bijbehorende theorie ben je bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk geven we ook opfrislessen voor deze categorie. Op deze site kun je informatie vinden over het rijden, de theorie en natuurlijk onze rijschool.

Opgericht in 1990

Wie zijn wij?

Er zijn tegenwoordig zo veel rijscholen dat het lastig kan zijn om een goede uit te zoeken. Welke rijschool moet je nu kiezen? Kies je nu voor een grote rijschool of juist voor een kleine? En dan belooft de ene rijschool nog meer dan de anderen.

Rijlessen volgen bij autorijschool Homeijer betekent op een veilige, leuke en persoonlijke manier je rijbewijs halen. Een persoonlijke benadering staat bij ons voorop. Samen met jou bekijken we wat je nodig hebt om je rijbewijs te halen. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in het lesgeven van leerlingen met rijangst, autisme en ADHD. Op deze manier wordt de rijschool al 34 jaar gerund.

...
...
...
...
...
...
...
...
Informatie over de

Autorijlessen

Wanneer beginnen?

Beginnen op je 16de met 2toDrive

2toDrive zorgt ervoor dat je extra rijervaring opdoet voordat je alleen in de auto stapt. Met 2toDrive hoef je niet meer tot je 18e te wachten voor je theorie- en praktijkexamen. Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met rijlessen. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden mag je rijexamen doen. Geslaagd? Dan mag je tot je 18e onder begeleiding van je coach de weg op.

Meer informatie? 2toDrive.nl

Theorie halen

Een belangrijke stap in het behalen van het autorijbewijs

Bij het leren autorijden hoort ook een stuk theorie. Deze kennis wordt getoetst met het theorie-examen. Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning (25 vragen), verkeersregels (30 vragen) en verkeersinzicht (10 vragen). Het theorie-examen kun je reserveren via de website van het CBR of via ons. Naast het gewone theorie-examen kun je ook een theorie-examen extra tijd of een individueel begeleid examen (zonder tolk) aanvragen. De theorie is anderhalf jaar geldig.

Wij helpen je graag met het halen van het theorie-examen, dus als je bij ons rijlessen neemt dan kun je gratis theorielessen volgen (om de week op maandagavond vanaf 19:30)!

Op cbr.nl vind je meer informatie over het theorie-examen.

Praktijk

Stap voor stap veilig en zelfstandig leren rijden

Gedurende het praktijkexamen wordt er onder meer gelet op je beheersing van de lesauto, je kijkgedrag, het verlenen van voorrang en het rekening houden met andere weggebruikers. De examinator beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. Tijdens je examen is het belangrijk dat je laat zien dat je veilig en zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen en dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen.

Bij je rijopleiding kun je vorderingen testen met een tussentijdse toets (TTT). Deze toets verloopt net als een echt praktijkexamen en is een goede oefening om alvast te wennen aan het praktijkexamen. Bovendien kun je een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen, zodat je deze niet meer op het praktijkexamen hoeft te doen.

Wij lessen in Volkswagen Golf’s met Bluemotion-technologie. Eén van de voordelen hiervan is dat bij het afslaan van de motor alleen de koppeling in hoeft te worden getrapt om de motor weer te starten. Bovendien rijden de auto’s gewoon heel fijn.

Opfriscursus

Een lange tijd niet gereden en onder professionele begeleiding weer de weg op?

Wanneer je een lange tijd niet meer achter het stuur hebt gezeten, dan kan het zijn dat je onzeker bent over je rijkunsten. Of dat je moeite hebt met specifieke situaties, zoals het rijden in het donker, rijden op de snelweg, inparkeren of parkeren in een parkeergarage. Dit is heel begrijpelijk. Wij van rijschool Homeijer helpen je weer de weg op.

Eigen Verklaring

Om praktijk examen te kunnen doen moet je medisch geschikt zijn.

Hiervoor moet een Eigen Verklaring worden ingevuld. Als een van de vragen van de Eigen Verklaring met een “ja” moet worden beantwoord dan is vaak extra keuring door een arts of specialist vereist. Vaak gaat de aanvraag dan wat langer duren. Mocht je een van de vragen met een “ja” moeten invullen of heb je twijfels laat het ons dan direct aan het begin van je rijopleiding even weten.

De vragen van de Eigen Verklaring kan je inzien via deze link: http://www.cbr.nl/

Pakketten

Pakket 10 lessen

Geen volledig pakket, maar wel voordelige rijlessen

550

10 rijlessen (van 60 minuten)



Pakket 1

Een volledig pakket met 25 rijlessen

1895

25 rijlessen (van 60 minuten)
iTheorie
Tussentijdse toets
Praktijk-examen

Pakket 2

Een volledig pakket met 35 rijlessen

2395

35 rijlessen (van 60 minuten)
iTheorie
Tussentijdse toets
Praktijk-examen

* Het is mogelijk om de pakketten in termijnen te betalen, wel dient het pakket volledig betaald te zijn voor het praktijkexamen.
**Prijzen zijn inclusief 21% btw.

Overige prijzen

(losse onderdelen)

Praktijk

Rijles (60 minuten) - € 57,50
Praktijkexamen (incl. rijles) - € 280,-
Herexamen (incl. rijles) - € 280,-
Tussentijdse toets (incl. rijles) - € 280,-
BNOR-examen (incl. rijles) - € 330,-
Faalangst-examen (incl. rijles) - € 330,-
Gezondheidsverklaring - € 44,50

Theorie

iTheorie - € 59,50
Theorieboek incl. oefenvragen - € 44,50
Theorie-examen normaal - € 55,-
Theorie-examen extra tijd - € 65,-
Theorie-examen individueel - € 120,-

Contact opnemen?

Heb je vragen of wil je meer weten over wat wij voor je kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

...

Annette

Rij-instructrice

Telefoon 06 20 39 06 85
E-mail jamie@home.nl

Waar zijn wij gevestigd?

Jupiterstraat 14
7521 JM Enschede

Telefoon

06 20 39 06 85 (Annette)

Of stuur een e-mail naar:

jamie@home.nl