Kom je van Texel dan ben je ook van harte welkom bij onze rijschool

Welkom bij Autorijschool Frank uit Den Helder

Dus jij wilt je rijbewijs halen? Dan ben je bij Autorijschool Frank aan het juiste adres!

Wij coachen jou op een professionele, eerlijke en motiverende manier naar het behalen van jouw rijbewijs.

Wij leiden al 27 jaar beginnende bestuurders op, zowel in de theorie als de praktijk.

Autorijschool Frank heeft een bovengemiddeld slagingspercentage.

Meer weten? We beantwoorden met plezier al je vragen. Bel, mail of vul het reactieformulier in.

Rijlessen

Wij geven rijlessen van 60 minuten in Den Helder, Julianadorp, Groote Keeten, Callantsoog, Breezand en Anna Paulowna. Wanneer je van Texel komt ben je ook van harte welkom bij onze rijschool. We beginnen jouw rijopleiding met een intakeles. We halen je thuis op (of op ieder ander gewenst adres) en zullen je in alle rust uitleggen wat er allemaal precies gaat gebeuren en wat er van je wordt verwacht. Aan het einde van de eerste les hebben wij een beeld van jouw rijvaardigheid, inzicht en aanleg voor het autorijden. Aan de hand van deze informatie bepalen wij de passende lesmethode voor jou en coachen je stap voor stap naar het theorie- en praktijkexamen. Een belangrijk aandachtspunt tijdens de lessen is het anticiperen in het verkeer met als doel dat jij zelfstandig en veilig leert autorijden. Op een leskaart houden wij jouw vorderingen bij, hier staan onder meer de bijzondere verrichtingen, invoegen en de kijktechniek bij kruispunten en rotondes op aangegeven. Wanneer je alle vaardigheden onder de knie hebt en je in bezit bent van een geldig theoriecertificaat, wordt in overleg het examen aangevraagd.

Examens

%

Slaging eerste examens

%

Slaging herexamens

Aantal jaren rijschool

Prijzen

Rijles (60 minuten) € 55,-

 

Tussentijdse Toets €225,-
Tussentijdse toets afgenomen door het CBR*Deze toets is niet verplicht maar kan vrijstelling geven voor bijzondere verrichtingen tijdens het praktijkexamen. *De toets is bij onderstaande voordeelcursus inbegrepen

Praktijkexamen €245,-

Voordeelcursus €1960,-
Inbegrepen:30 rijlessen, 1 tussentijdse toets, online theoriecursus met 5 uur examentraining (exclusief examen à € 41,-) en 1 praktijkexamen

Aanbieding
Eerste 10 lessen €520,- (€30,- voordeel)

Theorie examen €48,-

Theoriekaart  € 32,50,-

De voordeel curcus en aanbieding mogen in 1 of 2 termijnen worden betaald.

 

Theorie

Je kunt deelnemen aan een online theoriecurcus van Vekabest.

Autorijschool Frank verkoopt hiervoor kaarten met een unieke code voor € 32,50,-
Dit is de prijs inclusief vijf uur examentraining.

Bij de voordeel cursus is de online cursus inbegrepen.

Wij willen dit examen als rijschool voor jou aanvragen maar wanneer je wilt kun je dit ook zelf doen.


Zelf theorie examen aanvragen

Zorg voor je gaat beginnen dat je twee dingen bij de hand hebt.

1. Jouw DigiD gegevens. Deze heb je nodig om in te loggen op sites van de overheid (zoals belastingdienst en dus ook het CBR).
Ben je niet in het bezit van een DigiD vraag deze dan direct eerst aan. Je ontvangt dan binnen vijf dagen je activeringscode (bewaar deze goed).

2. Gegevens om het theorie examen direct via IDEAL te betalen.

Heb je de bovenstaande gegevens bij de hand? Dan kun je nu je theorie examen aanvragen.

  • Ga naar Mijn CBR en kies de optie ‘Theorie-examen reserveren’ envolg verder de instructies op het scherm.Wanneer je alle stappen hebt doorlopen kun je het examen betalen en ontvang je een mail ter bevestiging.

Alles eerst even rustig doorlezen? Een uitvoerig stappenplan voor de theorieaanvraag vind je hier.

Wanneer het theorie-examen is behaald is deze 1,5 jaar geldig. Je hebt dit certificaat nodig om het praktijkexamen af te leggen (ook bij het afleggen van een tussentijdse toets).

Informatie

Informatie ouders/verzorgers

Als ouder kun je veel vragen hebben over de rijopleiding die je kind gaat volgen. Wanneer hij of zij al is begonnen met rijlessen leef je natuurlijk erg mee en ben je benieuwd naar de vorderingen.

Wanneer er over het bovenstaande vragen zijn kun je mij altijd bellen of mailen.

Een keer meerijden als ouder om met eigen ogen de vorderingen en leerpunten van je kind te zien behoort ook tot de mogelijkheden.

Aanvullende informatie

Machtiging rijschool praktijkexamen

Alleen jouw rijschool kan voor jou het praktijkexamen aanvragen en daarvoor moet jij officieel toestemming geven. Jij geeft toestemming door ons te machtigen, via het CBR. Kies vervolgens voor de optie ‘Machtig jouw rijschool met DigiD’ en volg de instructies. Het rijschoolnummer van Autorijschool Frank is 1517K7.

Zowel wij als jijzelf ontvangt na de machtiging een bevestiging.

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over jouw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier “Eigen Verklaring”.
Je koopt een “Eigen Verklaring op Mijn CBR.

Het praktijkexamen kan nu door ons worden aangevraagd!

Alles even rustig doorlezen? Een uitgebreid stappenplan voor de machtiging vind je hier.

Tussentijdse toets (TTT)

De tussentijdse toets verloopt als een echt examen, de ideale gelegenheid dus om alvast te wennen aan het rijexamen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de toets jouw rijvaardigheid, alle examenonderdelen worden getoetst volgens de officiële exameneisen. Jouw instructeur is hierbij aanwezig en rijdt mee.

Na de toets, die even lang duurt als een rijexamen, krijg je feedback over de examenonderdelen waaraan nog wat extra aandacht moet worden geschonken.

Je kunt ook vrijstelling verdienen voor bijzondere verrichtingen die een onderdeel zijn van je praktijkexamen. Wanneer je een verrichting goed uitvoert heb je voor dit onderdeel vrijstelling verdiend op het examen.

Lessen vanaf 16,5 jaar

Wanneer je 16,5 jaar bent en beginnen wilt met rijden dan kan dat. Op het moment dat je zeventien bent geworden en in bezit bent van een geldig theorie certificaat, kun het rijexamen afleggen. Wanneer je slaagt moet je tot je achttien jaar bent onder begeleiding van door jezelf uitgekozen coach(es) autorijden. Je kunt hiervoor maximaal vijf personen opgeven en deze moeten vermeld staan op een begeleiderpas die je moet aanvragen. Een DigiD is hiervoor noodzakelijk. Kosten hiervoor bedragen € 35,-.

 

Cadeaubon geven!

Wil je iemand een rijles cadeau geven? Wij kunnen een cadeaubon voor jou maken.

Iemand verrassen met een eerste rijles is natuurlijk ook mogelijk. Bel (of mail) me zodat ik op de juiste plaats en juiste tijd met de lesauto voor kom rijden.

Geef
Contact

Frank van den Berg
Marsdiepstraat 44
1784 AP Den Helder
Mobiel: 06 – 53 27 62 72
E-mail: info@autorijschool-frank.nl
IBAN: NL48RABO0140559272
KVK-nummer: 37072476