Bandenspanning

Voor zowel het rijden met een passagier als met bagage kan het nodig zijn dat u de bandenspanning en de achterwielvering opnieuw moet instellen, in verband met de hogere belasting.
Helmplicht

Bromfietsers zijn verplicht een goedgekeurde helm te dragen. Dit geldt zowel voor bestuurders als passagiers van bromfietsen, motorfietsen en driewielige motorvoertuigen. De helm moet voorzien zijn van een keurmerk, goed passen en op de juiste manier, middels een sluiting, op het hoofd worden gedragen.

Er zijn diverse soorten helmen verkrijgbaar. Vanuit veiligheidsoogpunt gaat onze voorkeur uit naar een integraalhelm in een opvallende moderne hippe kleur. De voordelen van integraalhelmen zijn; een zeer goede bescherming en geen hinder van regen, wind of vliegen. Er zijn echter ook nadelen aan een integraalhelm zoals: Slechter horen, slechter zicht, bij warm weer kan de helm te strak zitten, het vizier kan beslaan en een integraalhelm is lastig voor brillendragers.

Let bij de aanschaf op de volgende punten.a.
De helm moet goed passen, bij aanschaf liever iets te strak, omdat de helm na gebruik iets kan uitrekken.b.
Een goedpassende helm moet tot de wenkbrauwen doorlopen.c.
Als de kinband is gesloten mag de speling maximaal 2 cm bedragen. Het blijkt dat de kinband vaak niet wordt gebruikt door 17 procent van de bestuurders, dan wel te los wordt bevestigd 22 procent. Een goed bevestigde kinband waarborgt uw veiligheid.d.
De helm mag de nek of de rug niet raken als u bijvoorbeeld achterover buigt.
Vizier

Als u gaat rijden zorg dan altijd voor een schoon vizier. Als het vizier van uw helm vuil is, maak het dan schoon met een spons, warm water en af te drogen met een zeem. Gebruik nooit hardnekkige schoonmaakmiddelen.
Brommobielen en autogordels

Bromfietsen op meer dan twee wielen met een gesloten carrosserie en een ledige massa van meer dan 250 kilogram, van na 31 december 2006, moeten voorzien zijn van autogordels op alle naar voren gerichte zitplaatsen zoals bijvoorbeeld brommobielen

Terug naar de website