Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de helpdesk!
Cursisten iTheorie Opleiding Heb je nog geen toegangscode?
Login met je toegangscode:* Bereid je optimaal voor op je rijbewijs met het iTheoriepakket, bestaande uit: een compleet digitaal lesboek, interactieve theorie oefenexamens, gevaarherkenning en de complete voorbereiding op de praktijk aan de hand van films. Schaf nu direct de iTheorie opleiding voor maar €69,00 aan of vraag ernaar bij je rijschool!
INLOGGEN CURSIST BESTEL DE COMPLETE THEORIECURSUS VOOR MAAR €69,00
UITLOGGEN

Meest gestelde vragen en antwoorden iTheorie®

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen en problemen. Raadpleeg altijd eerst deze pagina voordat je contact opneemt met de helpdesk. Meestal vind je het antwoord hier al. Naast de hier gegeven antwoorden kun je ook testen of je browser (de software waarmee je deze pagina bekijkt) voldoet aan de minimale systeemeisen.

1Ik krijg de melding dat javascript uitgeschakeld is

Standaard staat Javascript ingeschakeld. Waarschijnlijk is het dus door jezelf of iemand anders uitgeschakeld. Omdat dit voor iedere browser anders is, kunnen we helaas hier niet aangeven hoe je dit -met jouw browser- weer kunt aanzetten. Raadpleeg het helpbestand bij je browser.

3Geen of te oude Flash-plugin

Op de meeste computersystemen is de Flash plug-in standaard geïnstalleerd. Mocht dit bij jou niet (meer) het geval zijn, dan kun je de plug-in gratis installeren via www.adobe.com. LET OP: bij moderne browsers wordt de Flash-plugin standaard geblokkeerd. Je hoeft deze niet opnieuw te installeren. Wel moet je in je browser instellen dat deze niet meer geblokkeerd wordt. Meer browser-specifieke informatie vind je verderop in de vragen en antwoorden.

4Het theorieboek, de theorietoets of het theorie-examen laadt niet (door)

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of je internetverbinding goed werkt. Meld je eerst een keer af en log dan opnieuw in. Helpt dit nog niet? Vernieuw dan eens de pagina. Helpt dit nog niet? Verwijder dan de cache van je browser eens.

5De knoppen om het theorieboek of de theorietoets te starten ontbreken

In dat geval heb je een te oude versie flash-plugin of helemaal geen flash-plugin geïnstalleerd. Je kunt dan de plug-in gratis installeren via www.adobe.com.

6Mijn code op de theoriekaart wordt niet geaccepteerd

De code op de theoriekaart bestaat alleen uit cijfers en de letters A, B, C, D, E en F. Een hoofdletter O bestaat dus niet en is het cijfer 0 en het karakter dat lijkt op een ß is een B.

8Ik kan niet meer dan 4 theorie-examens maken

Voordat je verder kunt met het maken van theorie-examens moet je eerst de theorie leren en de theorietoetsen afleggen. Hoe meer je leert, hoe meer theorie-examens er vrij komen. Je krijgt één theorie-examen per hoofdstuk. Als je dus de eerste 4 theorie-examens al hebt gemaakt, dan zul je eerst toets E moeten maken voordat je weer een theorie-examen kunt maken.

9Ik krijg de melding dat mijn downloadsnelheid te laag is

Sommige onderdelen op de website zijn behoorlijk groot. Deze waarschuwing wordt alleen aan je gegeven omdat je dan weet dat je langer moet wachten dan normaal tijdens het laden van onderdelen op de website. Je kunt de website gewoon gebruiken, alleen zal je wat meer geduld moeten hebben voordat zware bestanden geladen zijn. Zie voor dit onderwerp ook de minimale systeemeisen.

10Ik kan bepaalde onderdelen niet gebruiken met mijn mobiel/tablet

Op deze website wordt gebruik gemaakt van flash omdat helaas nog niet alles mogelijk is zonder deze plugin. Deze plugin wordt niet ondersteund op mobiele telefoons en tablets. Er is echter wel een mogelijke oplossing in de vorm van een gratis app (Puffin) die je kunt gebruiken op je mobiel of tablet. Meer informatie op www.puffinbrowser.com. Wij geven echter geen garanties dat het ook werkt en verlenen geen support voor deze oplossing.

11Ik kan een theorietoets geen tweede keer openen

Dat klopt. De toetsen zijn er uitsluitend voor om te testen of je het hoofdstuk hebt geleerd en door mag naar het volgende onderdeel. Zodra je de toets zonder fouten hebt afgesloten gaat deze toets op slot en gaat het volgende hoofdstuk open. De vragen die in de toetsen staan, krijg je later terug in de theorie-examens. De hoofdstukken van het boek kun je wel blijven lezen. Als je bijvoorbeeld veel fouten maakt in een theorie-examen op één bepaald onderdeel, dan kun je het desbetreffende hoofdstuk nog eens doorlezen.

12Ik kan een theorie-examen geen tweede keer openen

Dat klopt. Voor deze opleiding is geen beperking in tijdsduur gekozen (bv. 20 uur), zoals alle andere online opleidingen hebben, maar je "verbruikt" de onderdelen. Je kunt iTheorie zien als een online cursus waar je lessen volgt. Net als alle andere cursussen (of school) kan je lessen die je hebt gehad niet nog eens doen. Als je een theorie-examen hebt afgelegd, kun je die niet dus niet nog eens maken. Je hebt 50 theorie-examens en met de gratis herhalingscursus krijg je er nog eens 50. Dat zou ruim voldoende moeten zijn.

13Voor welke rijbewijsopleiding is de theoriekaart geldig?

Als je de theoriekaart voor de eerste keer gaat gebruiken, dan wordt aan je gevraagd voor welk rijbewijs (auto, motor of bromfiets) je de theorie opleiding wilt gaan volgen. Heb je eenmaal die keuze gemaakt, dan kun je die later niet meer wijzigen.

14Heb ik verder nog theorieleermiddelen zoals boeken of cd-rom's nodig naast iTheorie?

Nee. iTheorie biedt je een complete professionele theorie opleiding waarnaast je geen extra leermiddelen meer nodig hebt. Bovendien volg je een bepaalde werkwijze als je de verkeerstheorie via iTheorie leert, waarbij je bijna wel moet slagen! En mocht dat onverhoopt niet gebeuren, dan kun je gratis gebruik maken van de herhalingscursus.

15Is iTheorie geschikt voor cursisten met dyslexie?

Ja. Alle teksten van het digitale boek en alle toets en examenvragen op iTheorie kunnen ook aan je worden voorgelezen. Bovendien heeft iTheorie geen beperking in studieduur, zodat je op je gemak kunt studeren. De theorie-examens werken wel met een tijdslimiet. Net als op het echte CBR theorie-examen dien je de examenvragen binnen een bepaalde tijd te beantwoorden.

16Ik ben mijn theoriekaart kwijt

Wij bewaren geen kopie van de toegangscode op je kaart en kunnen je toegangscode helaas niet achterhalen omdat we verder ook geen persoonlijke gegevens van je bijhouden. Schrijf daarom de toegangscode van je kaart ook nog ergens anders op en vink het vakje "toegangscode onthouden" aan bij het inloggen.

17Wat houdt de gratis herhalingscursus in?

Als je de theorie opleiding hebt doorlopen en je bent gezakt, dan kun je gebruik maken van de gratis herhalingscursus. Met deze (verkorte) cursus, kun je naast het doorlezen van het boek, het bekijken van alle films, alle theorie-examens nogmaals oefenen. Na afloop van elk theorie-examen krijg je te zien in welke categorie je de meeste fouten hebt gemaakt en welk hoofdstuk van het boek je beter nog eens kunt bestuderen. De toetsen achter de hoofdstukken kun je niet een tweede keer maken, omdat dit geen zin heeft. Deze toetsen waren er alleen om te bepalen of je door mocht naar het volgende hoofdstuk. De vragen van deze toetsen krijg je terug in de oefenexamens.

18Mijn toegangscode is geblokkeerd

De toegangscode kan om verschillende redenen geblokkeerd zijn, meestal komt dit omdat de kaart te lang niet is gebruikt. De code wordt dan automatisch geblokkeerd. Om je kaart weer te kunnen gebruiken, moet je contact opnemen met de helpdesk. Vergeet niet je code mee te sturen, zodat we deze direct weer bruikbaar kunnen maken.

19Hoofdstuk I van het theorieboek ontbreekt

Dat klopt. Er is namelijk geen hoofdstuk I. Wij hanteren precies dezelfde categorieën als het CBR. Ook bij het CBR ontbreekt categorie I. Dat scheelt weer een hoofdstuk om te leren toch?

20Ik heb het uitslagscherm van mijn examen per ongeluk weggeklikt, maar wil de uitslag nog nazien

iTheorie bewaart niet de gegeven antwoorden per examen. We bewaren alleen de samenvatting van je resultaten. We kunnen je daarom niet nogmaals de gegeven antwoorden van je theorie-examen geven.

21Kan ik iTheorie in het buitenland gebruiken?

Ja, dat zou gewoon moeten kunnen. Er zijn geen restricties door iTheorie gemaakt dat het niet in het buitenland te gebruiken is. Je hebt echter wel een permanente internetverbinding nodig. Internet via de mobiel raden we ten sterkste af (tenzij je geld genoeg hebt). Vaak is internet in het buitenland wel trager. iTheorie blijft dan wel gewoon werken, maar het laden zal langer duren. Als je dit leest en in het buitenland bent, dan kun je eerst elk onderdeel van de website uitproberen zonder dat je een toegangscode hebt. In elk onderdeel vindt je een toets, examen of film die je gratis kunt uitproberen.

23Flash werkt niet in Safari (Flash-plugin geblokkeerd)

Sinds kort blokkeert Safari het gebruik van Flash, ook al is deze geïnstalleerd. Om de blokkade op te heffen, handel je als volgt: - Open Safari - Navigeer naar voorkeuren (Menu Safari - Voorkeuren of command-.) - Open het tabblad Websites - Klik in de navigatiekolom op Adobe Flash Player - Kies onderaan 'Bij bezoeken van andere websites' voor 'Sta toe'

24Flash werkt niet in Chrome (Flash-plugin geblokkeerd)

Sinds kort blokkeert Chrome het gebruik van Flash, ook al is deze geïnstalleerd.

1. Links naast het webadres itheorie.nl (bovenaan in je scherm) staat een slotje (of een rondje met een i), klik daarop
2. Er verschijnt een lijst, daarin staat Flash. Daarachter staat een keuze menu, selecteer hier 'altijd toestaan voor deze site'
3. Klik nu naar de pagina met examens (of waar je dan ook heen wilt)

25Flash werkt niet in Microsoft Edge (Flash-plugin geblokkeerd)

Sinds kort blokkeert Microsoft Edge het gebruik van Flash, ook al is deze geïnstalleerd. Op deze pagina vind je hulp hoe je de plugin weer kunt inschakelen.

26Het laden van het examen blijft steken

Als het laden van een examen geruime tijd blijft steken duidt dit meestal op een corrupte Flash-cache. De opgeslagen bestanden zijn dan beschadigd geraakt. Om de bestanden van je PC te verwijderen ga je naar instellingenpagina. Op deze pagina vind je bovenaan het instellingenscherm (let op: dit is geen afbeelding maar een echt instellingenscherm). Klik in het tabblad 'Opslaginstellingen website' (deze is standaard geslecteerd) op de knop 'Alle sites verwijderen'. Sluit je browser en start deze opnieuw.

28Ik heb feedback gegeven in het oefen-examen. Krijg ik hier reactie op?

Als je feedback geeft, kunnen wij alleen hierop reageren als je je e-mailadres erbij zet. Zorg altijd dat je eerst de uitleg bij de vraag leest voordat je feedback geeft. Heel vaak staat het antwoord op je vraag hierin. Wij proberen op alle feedback met e-mailadres te reageren, maar dat is niet altijd mogelijk. Wel wordt alle feedback doorgenomen en waar nodig worden aanpassingen gedaan.
Staat je vraag of antwoord er niet bij? Heb je een vraag of opmerking die hier niet wordt beantwoord, dan kun je je richten tot de helpdesk.
Google Beoordeeld door KiyOh >
Bestellen

Wil jij ook op een makkelijke en snelle manier je theorie leren?

Al 557.932 cursisten kozen voor iTheorie. Kies ook voor iTheorie: dé marktleider in online verkeerstheorie!

Alle voordelen op een rij:*

Digitaal lesboek
100 films gevaarherkenning
50 theorie-examens
60 animaties praktijk
Gratis herhalingscursus
 

BESTEL VOOR MAAR €69,00

*Voorbeeld van de auto opleiding. De motor en bromfiets opleiding kan hiervan afwijken.